Η Κρητικιά οπαδός του Τραμπ που εκλέχτηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη σε γειτονιά της Νέας Υόρκης (AP Photo/Kathy Willens)

Κρητικό άρωμα πρόκειται να έχει η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς η 39χρονη Ελληνοκουβανή, με καταγωγή από τη Σητεία, Νικόλ Μαλλιωτάκη, εκλέγεται με μεγάλη διαφορά στην 11η Περιφέρεια από τον Δημοκρατικό αντίπαλό της Μαξ Ρόουζ. Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων η Νικόλ Μαλλιωτάκη έχει συγκεντρώσει 57,9%.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας η κόντρα των δύο μονομάχων μέχρι και την τελευταία μέρα ήταν μέχρις εσχάτων. Η εκλογική διαδικασία ήταν μια από τις πιο αμφίρροπες μάχες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Κογκρέσο.

Μέχρι πρότινος ήταν πολιτειακή βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη ενώ το 2016 είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το δήμο της Νέας Υόρκης κερδίζοντάς το. Ωστόσο στις εκλογές έχασε από τον Δημοκρατικό Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

«Μπήκα σε αυτή τη μάχη με τα μάτια ανοιχτά, γνωρίζοντας πως η νίκη δεν θα ήταν εύκολη. Από την αρχή, ωστόσο, ήξερα πως αυτή η μάχη δεν ήταν ποτέ για εμένα. Ο αγώνας αυτός είναι για εσάς, την σκληρά εργαζόμενη Νέα Υόρκη που υπακούει το νόμοπληρώνει τους φόρους της και ξυπνά κάθε μέρα για να πάει στη δουλεία», τόνισε το βράδυ της Τρίτης απεθυνόμενη στους υποστηρικτές της.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη όχι μόνο είναι ένθερμη υποστηρήκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, την έχει στηρίξει δημοσίως. Η πιο πρόσφατη στήριξη ήταν τον Φεβρουάριο μέσω του Twitter. 

«Την χρειαζόμαστε να κερδίσει τον Μαξ Ρόουζ, ο οποίος ψήφισε για την παραπομπή μου. Η Νικόλ είναι δυνατή στην καταπολέμηση του εγκλήματος, στηρίζει το μεταναστευτικό, την περικοπή των φόρων ενώ αγαπάει τις ένοπλες δυνάμειςκαι τους βετεράνους. Η Νικόλ έχει την πλήρη και απόλυτη στήριξή μου»ήταν το σχόλιό του.

«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Είναι τιμή μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στην ομάδα σας», ήταν η απάντηση της Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Το who is who της Νικόλ Μαλλιωτάκη

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη γεννήθηκε το 1980 στη Νέα Υόρκη, αποφοίτησε από το Λύκειο του New Drop, ενώ ακολούθως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Seton Hall και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Wagner College. Έχει καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης και την Κούβα. Οι γονείς της έφυγαν από την Αβάνα το 1959 και εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ, όπου λίγο αργότερα δημιούργησαν μια επιχείρηση στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης. 

ap_20283014792484.jpg
Η Νικόλ Μαλλιωτάκη συνομιλεί με υποστηρικτές της (AP Photo/Kathy Willens)

Το 2011 έγινε η νεότερη Ελληνοαμερικανίδα, με αναφορές στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στη Γενική Συνέλευση του πολιτειακού Κοινοβουλίου. Εκείνη την εποχή πολλοί αναλυτές θεώρησαν ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τα προσόντα που απαιτούσε η συγκεκριμένη θέση. Στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ ενώ συμμετείχε σε αρκετές προεκλογικές εκδήλωσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Παράλληλα διατηρεί σχέσεις με την Ελληνοορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, ενώ ήταν παρούσα στην τελετή θεμελίωσης του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί