Αποκάλεσε «υπόκοσμο» το συγκρότημα Μαρινάκη ο πρωθυπουργός;

Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν οποιαδήποτε ευθύνη για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας (πέραν της ηρωικότητας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε σήμερα να διαψεύσει τα ίδια μέσα που τον στηρίζουν.

Και όχι απλά να διαψεύσει, αλλά να τα προσβάλει και να τα υποβιβάσει, αποδίδοντας κάθε ρεπορτάζ που δεν τον συμφέρει στον «υπόκοσμο του διαδικτύου»!

Έτσι απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε τους θανάτους εκτός ΜΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σήμερα επί λέξει:

«Είδα να διακινείται στον υπόκοσμο του διαδικτύου μια θεωρία ότι υπάρχουν ασθενείς που δεν πεθαίνουν σε ΜΕΘ αλλά σε θαλάμους».

Για να προλάβει ωστόσο τις αντιδράσεις -αφού για μία ακόμη φορά θέλησε να ρίξει τις ευθύνες στους άλλους- σημείωσε:

«Διότι μερικές φορές οι ίδιες οι οικογένειες επιλέγουν να μη διασωληνώσουν αγαπημένους τους, για τους οποίους η διασωλήνωση θα ήταν απλά μια επώδυνη παράταση ενός νομοτελειακά προδιαγεγραμμένου τέλους».

Με τη δήλωση ωστόσο περί υποκόσμου του διαδικτύου αγνοούσε (ή όχι;) πως σε σχετικό άρθρο του Βήματος του ομίλου Μαρινάκη αναφερόταν πως «ποσοστό 51% των ατόμων που χάνουν την ζωή τους από κορωνοϊό – κυρίως μεγάλης ηλικίας – δεν νοσηλεύονταν πριν σε ΜΕΘ αλλά σε απλές κλίνες».

Αυτό μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα προκύπτει από έγγραφο που παρουσιάζει «Το Βήμα» και το οποίο δείχνει ότι παρότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ σημαντικά μεγάλος αριθμός ασθενών δεν εισάγεται σε αυτές παρότι επιδεινώνεται η υγεία τους.

Τελικά ποιος είναι ο υπόκοσμος;

Το έγγραφο από το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί