Αλλεργικός σε κάθε μορφή αλληλεγγύης ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Ο ξενοφοβικός δημοτικός άρχοντας Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μητσός επιτέθηκαν φραστικά στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Αλλος Ανθρωπος», που βρίσκεται στο νησί για να προσφέρει φαγητό στους σεισμόπληκτους

Αλλεργικοί σε κάθε είδους και μορφής αλληλεγγύη αποδεικνύονται ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μητσός. Οι δυο τους βάλθηκαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή στον Κώστα Πολυχρονόπουλο και την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Αλλος Ανθρωπος», που από την Τρίτη βρίσκεται στο σεισμόπληκτο νησί για να προσφέρει μια μερίδα φαγητού σε όσους το στερούνται.

Με την άφιξή του «Ο Αλλος Ανθρωπος» εγκαταστάθηκε στην κεντρική πλατεία και ξεκίνησε να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να μαγειρεύει για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, ενώ παράλληλα πολλοί Σαμιώτες έσπευσαν να συνδράμουν με είδη πρώτης ανάγκης ώστε οι μερίδες να πληθύνουν και να φτάσουν για όλους. Ο δήμαρχος όμως είχε άλλη γνώμη.

«Η Σάμος δεν έχει ανάγκη και δεν πεινάει κανείς, όσοι έχουν ανάγκη τους φροντίζουμε εμείς», «φύγετε γιατί θα έχουμε πρόβλημα ξέρετε με ποιους», «οι Σαμιώτες πονάνε, δεν πεινάνε» τους είπε και τους έδιωξε, υποδεικνύοντάς τους να μεταφερθούν κοντά στον σταθμό των ΚΤΕΛ.

Μαζί του και ο αντιδήμαρχος με σαφή επιθετικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι «η σημαία (σ.σ. εννοώντας το πανό που είχε στηθεί) προσβάλλει το μνημείο». Δεν υποχώρησε ούτε όταν ντόπιος, μόνιμος κάτοικος του νησιού, είπε ότι ο ίδιος με την οικογένειά του είναι τέσσερις ημέρες στον δρόμο χωρίς να έχει ελέγξει ο δήμος το σπίτι του ακόμα. Η απάντηση ήταν πως «αυτό είναι άλλο θέμα»…

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις του Λιμενικού, που ευγενικά υπέδειξαν στους διοργανωτές της δράσης αλληλεγγύης να μεταφερθούν στο πάρκινγκ στο τέλος της παραλιακής λεωφόρου προκειμένου να λήξει το θέμα, όπου και τελικά έστησαν την κουζίνα τους και μοίρασαν 500 μερίδες φαγητού. Παράλληλα, δέχθηκαν πρόσκληση να επισκεφθούν σήμερα και το Καρλόβασι, ενώ ακόμα 50 μερίδες έφυγαν για Πυθαγόρειο. Τα γεγονότα πήραν διαστάσεις και στα κοινωνικά δίκτυα όπου καταγράφεται αναλυτικά η συμπεριφορά του αντιδημάρχου.

«Οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι δύσκολο να εξηγηθούν, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι η μόνη γνωστή δραστηριότητα του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι ο τοξικός λόγος και επιθετικές πράξεις κατά των μεταναστ(ρι)ών, καθώς και συνεχείς προτροπές για επαναπροωθήσεις και για καταδίκη ξεριζωμένων ανθρώπων σε κλειστά κέντρα.

Ετσι, αφού ο Δήμος “ξέχασε” να προνοήσει για ασφάλεια πριν από τον σεισμό ή τουλάχιστον να επουλώσει κάποιες από τις πληγές του σεισμού, τώρα επιτίθεται σε δράσεις αλληλεγγύης που καλύπτουν τα δικά του κενά» σχολίασε δηκτικά και η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου, η οποία έσπευσε να βοηθήσει στο μαγείρεμα μαζί με δεκάδες ακόμα Σαμιώτες που κατέκριναν τους τοπικούς άρχοντες.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, τον περασμένο Δεκέμβριο έδιωξε με βρισιές και σπρωξιές πρόσφυγες από την πλατεία της πόλης.

Δείτε επίσης: «Go, γαμ…, φύγε»: Σκληρή συμπεριφορά του δημάρχου Ανατολικής Σάμου κατά προσφύγων (βίντεο)

Γιώργος ΠαγούδηςΕφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί