Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να κοροϊδεύει όλους αυτούς που πριν αποκαλούσε ήρωες της πρώτης γραμμής»

“Η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για ένταξη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα ΒΑΕ, δεν μας προκαλεί εντύπωση”

Κωλυσιεργία και  υπεκφυγές για το αίτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα όλου του υγειονομικού, ιατρονοσηλευτικού και προσωπικού του ΕΚΑΒ, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρά τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες, την τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό και την απόφαση για lockdown σε περιοχές της Ελλάδας. 

Σε απάντηση της από 28/09/2020 ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, την οποία συνυπέγραψαν 54 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα:  «Ένταξη υγειονομικού, νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού του ΕΚΑΒ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά»,  το Υπουργείο Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε ότι: 

 « …Τα αιτήματα θα εξεταστούν στο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Κρίσεως Β.Α.Ε. του Υπουργείου με γνώμονα τις πραγματικές συνθήκες απασχόλησης και την επίπτωση που έχουν στην υγεία και στο προσδόκιμο ζωής των εργαζομένων, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τους δεδομένους δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.». 

Οι πραγματικές συνθήκες βέβαια, εδώ και καιρό υπαγόρευαν θωράκιση του συστήματος υγείας και αναγνώριση του αγώνα των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊου.

Η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις άμεσες ρυθμίσεις στις οποίες από καιρό έπρεπε να προχωρήσει, ώστε να υποστηρίξει τόσο το ΕΣΥ και τους εργαζομένους του, όσο και την κοινωνία ολόκληρη μέσω της θωράκισής του.

Αντ΄ αυτού, μεταθέτει προσχηματικά στο μέλλον την αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας, επαφιόμενη στην ευαισθησία και την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών, νοσηλευτών, ιατρών, και  προσωπικού του ΕΚΑΒ, και δείχνοντας με το δάχτυλο τον καθένα από εμάς αποδίδοντάς του ευθύνες που δεν μας ανήκουν.

Η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν μας προκαλεί εντύπωση, παρατηρώντας εδώ και μήνες τη συνολική διαχείριση της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας από την κυβέρνηση. Ίσα ίσα είναι κομμάτι αυτής της διαχείρισης.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί