Πληροφορίες για συστάσεις επιστημόνων για γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα και νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Οι επιστήμονες εισηγήθησαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

«Βόμβα» στη χώρα, εξαιτίας της έκρηξης του κοροναϊού, ενδεχομένως να πέσει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr. οι επιστήμονες εισηγήθησαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Ουσιαστικά, επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις.

Οι πληροφορίες του in.gr κάνουν λόγο για εισήγηση που έχει γίνει, αλλά την τελική απόφαση, η οποία είναι καθαρά πολιτική, θα λάβει ο πρωθυπουργός. Ενδεχομένως η όποια απόφαση να ανακοινωθεί τις επόμενες δύο ημέρες και αφού καταγραφεί η κατάσταση στη χώρα, τόσο ως προς το επίπεδο των κρουσμάτων όσο και ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που θα σπάσει και το χθεσινό ρεκόρ των 2.166.

Χθες, επίσης ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτοξεύτηκε στους 169 με τους αρμοδίους να χτυπούν καμπανάκι για τις αντοχές του ΕΣΥ. Αν και σήμερα υπάρξει μεγάλη αύξηση τότε δεν αποκλείεται οι αποφάσεις να είναι πιο καίριες.

Κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε γενικευμένο lockdown που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή και θα διαρκέσει – αρχικά- για 15 ημέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr σήμερα θα ανακοινωθούν ενδεχομένως πάνω από 2.500 κρούσματα και αυτό θα οδηγήσει σε lockdown.

Η κυβέρνηση – παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε χθες νέο ρεκόρ στην Αττική – τονίζει ότι η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου και ότι απέχει ακόμη από το να τεθεί η περιοχή σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Στην Αττική

«Στην Αττική δεν είμαστε κοντά σε lockdown» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενώ σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από την Αττική το Σαββατοκύριακο, είπε με νόημα ότι το θέμα των μετακινήσεων μεταξύ νομών μας απασχολεί εδώ και καιρό.

«Πρέπει να δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα που πήραμε. Φαίνεται πως στην Κοζάνη και στην Καστοριά αποδίδουν. Αν χρειαστεί θα απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είναι επομένως ένα ενδεχόμενο να απαγορευτεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Για το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για lockdown .

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται».

Ο καθηγητής μιλώντας για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.

Στην περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί