Η πανδημία ως ευκαιρία για πλιάτσικο από την κυβέρνηση

“Εχουμε μια σειρά από εμβληματικά νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν, κάποια από αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και πριν από τα Χριστούγεννα και είναι πολύ σημαντικό σε καμία περίπτωση να μην ανασταλεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης λόγω Covid”. Αυτό είπε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ώρα για πλιάτσικο λοιπόν. Η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί την πανδημία, τα lockdown που έρχονται και το δράμα που θα ζει ο κόσμος για να περάσει όλα τα νομοσχέδια που έχει συνεννοηθεί με εργοδότες, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Νομοσχέδια που αφορούν τη δεκάωρη εργασία χωρίς υπερωριακές αμοιβές, την εκχώρηση της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιώτες, την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων όπως τα δίκτυα της ΔΕΗ και πολλά άλλα που ούτε καν υποψιαζόμαστε.

Το σχέδιο είναι απλό: ο κόσμος θα έχει το μυαλό του αλλού, θα βοηθήσει και σε αυτό η λίστα Πέτσα, και η κυβέρνηση θα ζητάει ομοψυχία για να βγει ο τόπος από τα δύσκολα. Και μέσα στο πλαίσιο της ομοψυχίας, θα τακτοποιήσει νομοθετικά και τις δουλίτσες της. Χωρίς διαβούλευση, χωρίς ουσιαστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, χωρίς διαδηλώσεις.

Και αν η Αριστερά πάει κάτι να πει, θα την αντιμετωπίσουν με το σύστημα Χρυσοχοΐδη: πρώτα αδικαιολόγητη αστυνομική βία και μετά επίθεση για πλάτες στην ανομία.

Να το πούμε απλά: η κυβέρνηση Μητσοτάκη αξιοποιεί την πανδημία για να περιορίσει τη δημοκρατία. Αυτό είναι το σχέδιο.

από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί