Αλ. Τσίπρας: Πρόκληση η επίσκεψη της Μενδώνη στο ΣτΕ

Με πρόσωπα της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους φορέων που δίνουν αγώνα ενάντια στην απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει και της εκδίκασης την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας των σχετικών προσφυγών που έχουν κατατεθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στην αποκάλυψη της «Αυγής» για την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και χαρακτήρισε «πρόκληση» μια τέτοια ενέργεια λίγες μέρες πριν την εκδίκαση των προσφυγών.

Παράλληλα τόνισε πως αν δεν είχε μεσολαβήσει η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την επιλογή της λύσης με απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, στο τέλος του Δεκεμβρίου θα μπορούσε να λειτουργήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης, εκτός του σταθμού Βενιζέλου.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Γιαννούλης, είπε ότι «η κ. Μενδώνη είναι υποχρεωμένη να απαντήσει για τον λόγο και το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης », σημειώνοντας ότι «υπάρχει πολιτικό ζήτημα».

«Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, οι παρανομίες που έχουν γίνει από την “Αττικό Μετρό” και -προφανώς- και από την κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρες στο θέμα των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και πρόσθεσε:

«Εκείνο το οποίο είναι, πια, και προκλητικό, είναι ότι η κ. Μενδώνη πήγε και είδε την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας την περασμένη εβδομάδα. Ακόμα και ξαδέλφη της να ήταν και να ήθελαν να πιουν έναν καφέ, δεν επιτρέπεται, είναι θεσμικά απαράδεκτο ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή. Ας μας πει γιατί πήγε».

Εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών, ο Φωκίων Δεληγιάννης, εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της εκδίκασης των προσφυγών για το ζήτημα των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κυριακή Μάλαμα, Δώρα Αυγέρη, ο πρώην πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Γιάννης Μυλόπουλος.

.Πριν την αναχώρηση του από τη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία «Άγιος Δημήτριος» Ολυμπία Κορδά.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κέντρο αποκατάστασης εντοπίστηκαν 6 θετικά κρούσματα στον κορονοϊό και οι γονείς το πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την κ. Κορδά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί