Ακροδεξιοί και παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες στη Λέσβο τρομοκρατούν με ψεύτικες φωτογραφίες τους πολίτες

Και ακροδεξιοί και διακινητές ψευδών ειδήσεων – Έτσι δηλητηριάζουν την κοινωνία

Δυο παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες της Λέσβου δημοσίευσαν προχθές Δευτέρα «ρεπορτάζ» σύμφωνα με το οποίο η αγορά της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο χώρος μπροστά σε επιχείρηση παραλαβής και αποστολής χρημάτων σε άλλες χώρες, ήταν γεμάτος από συνωστιζόμενους χωρίς μάσκα δεκάδες μετανάστες. Το γεγονός «αποδείκνυε» και σχετική φωτογραφία.

Έτσι δηλητηριάζουν την κοινωνία
Η φωτογραφία του περασμένου Φεβρουαρίου που δημοσίευσαν ως φωτογραφία της Δευτέρας



Την ίδια φωτογραφία δημοσίευσε στο διαδίκτυο την ίδια μέρα και η γνωστή ακροδεξιά παράταξη της Μυτιλήνης «Ελεύθεροι Πολίτες» στην οποία έχουν βρει στέγη πολλά από τα «ορφανά» στο νησί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αυτοί δημοσιοποίησαν την ίδια φωτογραφία «αποκαλύπτοντας» μάλιστα ότι μετά από ανάληψη των 70 ευρώ από τα ΑΤΜ των τραπεζών οι αιτούντες άσυλο… έσπευσαν να στείλουν τα χρήματα αυτά ως εμβάσματα στις ψώρες τους.  «ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ… ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ……» έγραψαν (η μεγαλογράμματος γραφή, η σύνταξη και η ορθογραφία είναι των «Ελευθέρων Πολιτών»).

Επειδή όμως τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα που φορούσαν οι πραγματικά συνωστισμένοι αυτούντες άσυλο έξω από επιχείρηση παραλαβής και αποστολής χρημάτων σε άλλες χώρες έλεγαν πως πιθανά να ήταν μια ακόμα από τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται με σκοπό το διχασμό της τοπικής κοινωνίας η τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί» έσπευσε και φωτογράφισε το χώρο χθες το πρωί.

Όπως αποδεικνύεται, τόσο οι παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες όσο και η ακροδεξιά παράταξη της Μυτιλήνης συνειδητά προέβησαν στη μετάδοση ψευδούς είδησης. Που μάλιστα στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ακόμα ιστοσελίδες και όχι μόνο στη Λέσβο, δηλαδή η ψεύτικη είδηση διασπάρθηκε επιφέροντας ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες.

Η αλήθεια στη χθεσινή φωτογραφία

Το συνειδητά ψευδές της διασποράς της είδησης αποδεικνύεται από τη δεύτερη χθεσινή φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Από την επιγραφή αλλά και την εξωτερική επίπλωση στο γειτονικό μαγαζί που υπάρχουν σήμερα, όσο και από πινακίδα γειτονικού καταστήματος ειδών δώρων. Η διακόσμηση του παραπέμπει στον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Η δημοσιευμένη δηλαδή φωτογραφία είναι προ 10 μηνών στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Και ακροδεξιοί και διακινητές ψευδών ειδήσεων. Οι δε ιδιοκτήτες και διαχειριστές των παραδημοσιογραφικών ιστοσελίδων συνειδητοί διακινητές ψευδών ειδήσεων. Σε βάρος της κοινωνικής συνοχής, των θεσμών και της Δημοκρατίας διχάζουν την τοπική κοινωνία ψευδολογώντας ασύστολα για κάποια κλικ. Δηλαδή κάποιες δεκάρες στους λογαριασμούς τους.

Στο Νησί

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί