Προγραμματική συνεργασία για την προβολή και εξωστρέφεια των προϊόντων του Οροπεδίου Λασιθίου

Σημαντική συμφωνία Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου – φορέων παραγωγής

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, και ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Επιχείρησης του Δήμου ,“Ξένιος Δίας” ,Θεοχάρης Κοντογιάννης, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο αλλά και τον Διευθυντή του Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, Μανώλη Ανδρουλάκη και Θεόδωρο Μουδάτσο, αντίστοιχα.

Έγινε επίσκεψη στο τέως δημοτικό σχολείο κοινότητας Μαρμακέτου και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου, στο Τζερμιάδων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, της Μονομετοχικής επιχείρησης του Δήμου  και του Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, με σκοπό,για πρώτη φορά, τη λειτουργία -καταρχάς πιλοτικά- στο Μαρμακέτο μίας υποδομής που θα αποτελέσει Εκθετήριο – Πωλητήριο τοπικών προϊόντων.

Ο στόχος του προγράμματος είναι τόσο η διάθεση των δημοφιλών ποιοτικών προϊόντων του Οροπεδίου Λασιθίου μέσα από μία οργανωμένη αγορά του Δήμου προς τους καταναλωτές, όσο και η εξωστρέφεια των παραγωγών. 

Οι φορείς αποφάσισαν, το εκθετήριο-bazaar να ξεκινήσει πιλοτικά τα Σαββατοκύριακα και ο στόχος είναι να τεθεί σε καθημερινή λειτουργία , ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο οπότε χιλιάδες ξένοι επισκέπτες καταφθάνουν στην περιοχή μας.

Η συνεργασία προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • την οργάνωση του χώρου, 
  • την εξωστρέφεια των φημισμένων προϊόντων από το Οροπέδιο Λασιθίου και ,παράλληλα, τη διαφήμιση κι εξωστρέφειά τους, 
  • τον ποιοτικό έλεγχο των διατιθέμενων προϊόντων 
  • τη δημιουργία πολιτιστικών δράσεων παράλληλα με τη λειτουργία του χώρου.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατά αποκλειστικότητα αγρότες μόνιμους κατοίκους της περιοχής και στα παραδοσιακά προϊόντα όπως είναι τα διάσημα αγροτικά-γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα του Οροπεδίου Λασιθίου,  σε οικοτεχνικά – βιοτεχνικά προϊόντα, καθώς, επίσης, και σε παραδοσιακά επαγγέλματα .Ενδεικτικά: ραπτική, αρτοποιΐα, παραδοσιακά γλυκά, τυροκομικά προϊόντα, πατάτες, οπωρολαχανικά κηπευτικά, φρούτα, εγχώριες παραδοσιακές ποικιλίες ,όπως λουκάνικα, μέλι, ρακή,  είδη αποσταγματοποιΐας κ.ά.

Ο Δήμαρχος ,έπειτα από τη συμφωνία-σταθμό που θα δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του Οροπεδίου Λασιθίου, σε δήλωσή του τονίζει: “Μέσα από τη συνεργασία, Δήμος και φορείς στοχεύουμε στην οργανωμένη διάθεση των φημισμένων προϊόντων του Λασιθίου και στην αύξηση της επισκεψιμότητας, τόσο κατά την καλοκαιρινή αλλά και κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε το Οροπέδιο Λασιθίου να αποτελέσει οργανωμένο προορισμό και για την προμήθεια των διασήμων προϊόντων του. Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατά αποκλειστικότητα αγρότες μόνιμους κατοίκους της περιοχής και σε ντόπιους οικοτέχνες και βιοτέχνες, ενώ το φιλόδοξο έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου’’. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί