Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την πανδημία

Η διαχείριση της πανδημίας κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να διαπιστώνει πως μάλλον άρχισε να χάνεται ο έλεγχος…

Η συγκεκριμένη διαπίστωση έχει αξία ότι έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές των γιατρών για το ΕΣΥ αλλά και την αναστολή των τακτικών χειρουργείων σε ποσοστό 80%.

Την ίδια ώρα και ενώ επισήμως περισσότερα από 500 σχολεία ή τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων, ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης, φέρεται να επισήμανε ότι πλέον και στα σχολεία τα κρούσματα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, αγγίζοντας τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού.

«Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά, συνιστά σήμα κινδύνου που οφείλει -επιτέλους- να αφυπνίσει την κυβέρνηση», τονίζει εξάλλου σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως η αύξηση την τελευταία εβδομάδα των κρουσμάτων κατά 709 (+25%), επιβεβαιώνει τις ανησυχίες όσων υποστήριξαν την ανάγκη για τήρηση των αποστάσεων και αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Στην ανάγκη να ενεργοποιηθούν πάλι οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ίσως χειρότερος (σε επίπεδο οικονομικής κρίσης) από εκείνους της περιόδου 2011-2013.

Κατά την συνεδρίαση τονίστηκε επίσης πως τα νέα lockdown μαρτυρούν την ολική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης, παρότι εδώ και μήνες μπορούσε να προετοιμαστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει σε «εκπτώσεις» και ημίμετρα ακόμα και τώρα που η πανδημία είναι σε μεγαλύτερη έξαρση απ’ ό,τι την άνοιξη.

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στο δόγμα της κρατικής καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση.

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κάλεσε όλα τα στελέχη σε εγρήγορση, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί, στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου θα έχει σύσκεψη με τη Διοίκηση του και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους.

Στις 14:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του λιανεμπορίου, εστίασης και ξενοδόχων (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ) και στις 16:00 σύσκεψη με φορείς και προσωπικότητες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα αρχαία της Βενιζέλου (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί