Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

“Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown σε όλη τη χώρα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.   «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.   

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο.» διευκρίνισε ενώ τόνισε για μία ακόμα φορά τη σημασία της τήρησης των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.  

Σημείωσε δε, πως δυστυχώς, ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες ενώ υπογράμμισε πως οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό κατά της πανδημίας.  

Ερωτηθείς για την απαγόρευση κυκλοφορίας δήλωσε πως όποιο μέτρο περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό ενώ για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.   Αιτιολογώντας την απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε καθώς δεν υπάρχει θέμα διασποράς στις σχολικές μονάδες.

  Ωστόσο, για τα λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά.   Υπενθύμισε δε, πως το σύστημα υγείας ιδίως στη Θεσσαλονίκη πιέζεται μετά και τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί