Αυτά είναι τα νέα μέτρα για σχολεία, φροντιστήρια, πανεπιστήμια

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στον κορονοϊό: Δύο τα επίπεδα συναγερμού – Πιθανό το κλείσιμο σχολικών μονάδων στις περιοχές σε «κόκκινο» συναγερμό

Σε επιδημιολογική «έκρηξη» κρουσμάτων του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, με την επιβολή lockdown να έχει ήδη επιβληθεί σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας δεν απέκλεισε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Σε ΦΕΚ με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» αναλύονται τα μέτρα προστασίας που έχουν τεθεί σε ισχύ και το alfavita.gr παρουσιάζει τα δεδομένα για τις δομές και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, ιδιωτικής και δημόσια.

Αναλυτικά, όπως φαίνεται και στον πίνακα, οι περιφερειακές ενότητες χωρίζονται πλέον σε δύο επίπεδα, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνουΣε κίτρινο χρώμα, αναλύονται τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται στο στάδιο της επιτήρησης, ενώ σε κόκκινο χρώμα, αναλύονται τα μέτρα στο στάδιο του αυξημένου κινδύνου.

Όπως ορίζεται στον σχετικό πίνακα, η αναστολή λειτουργίας και η παροχή μαθημάτων αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση ορίζεται ως πιθανό μέτρο για τα σχολεία και εν γένει τις εκπαιδευτικές δομές.

sholeia.pngsholeiad.pngaei.pngaei2.png

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί