Αυτός είναι ο Κρητικός ιερέας που δέχτηκε πυροβολισμούς στη Λυών

Πρόκειται για τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, 52 ετών και πατέρα τριών παιδιών – Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο δράστης ήταν Έλληνας

Σοκ προκάλεσε η νέα επίθεση σε ναό της Γαλλίας.

Δείτε: Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Λυών

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ο ιερέας είχε στο παρελθόν διαφορές με ένα άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης χρησιμοποίησε πριονισμένο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε -τουλάχιστον- δυο φορές τον ιερέα και διέφυγε.

Ο ιερέας, 52 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες, εκείνη την ώρα έκλεινε τον ναό. Το όνομά του είναι π. Νικόλαος Κακαβελάκης, κατάγεται από τα Χανιά, είναι 52 ετών και είναι πατέρας τριών παιδιών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης
Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

Ο ιερέας δέχθηκε πυρά από τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ φέρει τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Όπως αναφέρει η Le Figaro, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.
Άτομο από το περιβάλλον του ιερέα δήλωσε στο iefimerida.gr, πως στην συγκεκριμένη επίθεση, δράστης ήταν ένας Έλληνας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Οι αρχές της Γαλλίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή Place Jean-Mace, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία, και ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο μεσήλικας δράστης της επίθεσης αναζητείτο.

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό όπου υπηρετούσε, στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στον Κρητικό ιερέα

Η γαλλική αστυνομία το βράδυ του Σαβάτου προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Το ότι δεν προσανατολίζονται οι αρχές στην τρομοκρατική ενέργεια, είχε πει νωρίτερα μιλώντας στο newsit.gr και η Τίνα Παναγοπούλου, επικεφαλής του γραφείου Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία.

«Έχουμε αυτόν τον πυροβολισμό με δύο σφαίρες όταν έκλεινε την εκκλησία. Είναι σε σοβαρή κατάσταση. Περιμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας για να μας πουν περισσότερα» σημείωσε.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί