Κρήτη: Καταδικάστηκε 42χρονος πατέρας για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της ανήλικης κόρης του

Ποινή φυλάκισης 18 ετών σε ένα 42χρονο για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης κόρης του το 2012 σε χωριό του Δήμου Πλατανιά επέβαλλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης που συνεδρίασε στα Χανιά.

Πρωτόδικα ο 42χρονος είχε καταδικαστεί σε 51 χρόνια φυλάκιση αλλά επειδή κάποιες από τις άλλες πράξεις που κατηγορούνταν (αιμομιξία, ενδοοικογενειακή βία, παράνομη κατακράτηση) έχουν μετατραπεί σε πλημμελήματα η ποινή του μειώθηκε. Σημειώνεται πως ο 42χρονος είχε μείνει για 5 χρόνια στη φυλακή μετά την πρωτόδικη απόφαση αλλά είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.

Ο ίδιος στην απολογία του δήλωσε αθώος και ότι οι καταγγελίες σε βάρος του έγιναν από την ανήλικη κόρη του μετά από παραινέσεις τρίτων προκειμένου να φύγει από την οικογενειακή εστία.

Η εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς κανένα ελαφρυντικό καθώς αναφέρθηκε σε όσα είχε καταθέσει η ανήλικη σε ειδικό παιδοψυχολόγο και τη γνωμάτευση του επιστήμονα.

«Ο παιδοψυχολόγος μπορεί να αντιληφθεί αν λέει αλήθεια ένα παιδί και ήταν απόλυτος στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι το παιδί είχε σωστή αντίληψη και δεν έλεγε ψέματα» ανέφερε η εισαγγελέας και σημείωσε πως το κορίτσι με βάση τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας είχε βιαστεί. Η υπεράσπιση του 42χρονου ανέφερε πως η κοπέλα είχε ολοκληρωμένες σχέσεις από μικρή ηλικία και ότι δεν υπήρξε βιασμός από τον πατέρας της.

Το δικαστήριο έκρινε την ενοχή του κατηγορούμενου επιβάλλοντας του συνολική ποινή φυλάκισης 18 ετών. Σημειώνεται ότι η κοπέλα που είναι ενήλικη πλέον φιλοξενείται στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, ενώ η επιμέλεια της έχει αφαιρεθεί από τους γονείς της.

Χανιώτικα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί