Μίνι – τσουνάμι από τον σεισμό της Σάμου – Καταστροφές στο νησί (Βίντεο)

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως από πολλά σημεία σηκώθηκε καπνός και σκόνη. Η θάλασσα έχει βγει σε παραλιακό μέτωπο, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να έχουν παρασυρθεί από το νερό

Ο ισχυρότατος σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:51, 19 χιλιόμετρα Βόρεια Βορειοδυτικά της Σάμου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οπως δήλωσε στον Σκάι ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τσουνάμι και συμβούλευσε τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να αποφεύγουν τα παράλια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τμήμα μεγάλης εκκλησίας στο Καρλόβασι έχει καταστραφεί, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί. Ο κόσμος είναι στους δρόμους και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο νησί. 

  Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως από πολλά σημεία σηκώθηκε καπνός και σκόνη. Η θάλασσα έχει βγει σε παραλιακό μέτωπο, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να έχουν παρασυρθεί από το νερό.

  Στην περιοχή επικρατεί τεράστια ανησυχία και για την ώρα όλοι παραμένουν εκτός των οικημάτων, με πολλά κτήρια να είναι παλιά και ετοιμόρροπα, σύμφωνα με ανταποκρίτρια που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δείτε επίσης:

Τώρα: Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα- Αισθητός από την Αττική μέχρι την Κρήτη-

Μεγάλες ζημιές από τον σεισμό σε εκκλησία στο Καρλόβασι

Κτίρια κατέρρευσαν στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί