Αστυνομική εισβολή στις 6:30 το πρωί για την εκκένωση της δομής προσφύγων στο ΠΙΚΠΑ Λέσβου

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις 6.30 σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο που λειτουργούν στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη από την οργάνωση «Lesvos Solidarity».

Οι διαμένοντες στη δομή κλήθηκαν να συγκεντρώσουν τα πράγματα τους άμεσα για να μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ.

«Ευρώπη σήμερα: αστυνομική εισβολή και περικύκλωση στα σπίτια των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ. Οι άνθρωποι μέσα στη δομή δεν επιτρέπεται να κινηθούν. Η ομάδα ψυχολόγων και οι δικηγόροι δεν επιτρέπεται να μπουν. Η αστυνομία περικύκλωσε και απέκλεισε το καμπ, και για τα ΜΜΕ επίσης. Εξι αστυνομικά βαν μπήκαν μέσα στο χώρο και πολλοί αστυνομικοί κινούνται μέσα στο καμπ και στα σπίτια των κατοίκων», γράφει η Lesvos Solidarity, και προσθέτει: «Αλλη μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη και το πώς αποφασίζουμε να χειριστούμε ανθρώπους που το μόνο που αναζητούν είναι  ασφάλεια και μια φυσιολογική ζωή. Σήμερα πρέπει να διαβεβαιώνουμε παιδιά πως δεν πρέπει  να φοβούνται».

Η όλη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, δρομολογεί τη διακοπή της λειτουργίας της δομής η οποία φιλοξενεί συνολικά 74 άτομα.

Η οργάνωση Lesvos Solidarity που λειτουργεί τον χώρο εδώ και χρόνια, από καιρό αλλά και χθες, Πέμπτη, οπότε και έγινε η πρώτη ειδοποίηση – αλλά όχι και επέμβαση – τονίζει ότι διαφωνεί με την εκκένωση και επισημαίνει ότι το υπουργείο δεν προχώρησε σε διάλογο για τη δομή. Το υπουργείο, δε, συνεχίζει να ψεύδεται λέγοντας ότι ο χώρος έχει «καταληφθεί», αλλά η πραγματικότητα το διαψεύδει καθώς από το 2012 το ΠΙΚΠΑ υποδέχεται αιτούντες άσυλο με τη συνεργασία των Αρχών.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Αστυνομική εισβολή στις 6:30 το πρωί για την εκκένωση της δομής προσφύγων στο ΠΙΚΠΑ Λέσβου”

  1. AvatarΔήμος Σθένης

    CitizenMitsos: Μα ακριβώς αυτό την πείραξε! Κανείς δε δικαιούται να ζει και να αισθάνεται – έστω και με σχετικά ανθρώπινες συνθήκες – άνθρωπος στο “σύστημα Μητσοτάκη”! Με την ίδια λογική και φροντίδα εξαθλιώνει και τον καθένα που υπάρχει πιθανότητα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του! Ο νέος “πτωχευτικός κώδικας” του Σταϊκούγα δρτομολογήθηκε!!!

  2. AvatarCitizenMitsos

    Τι πείραξε την κυβέρνηση η δομή ΠΙΚΠΑ; Ότι οι πρόσφυγες ζούσαν σε σχετικά ανθρώπινες συνθήκες;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί