Τα γαστρεντερικά συμπτώματα σχετίζονται με σοβαρότερη εκδήλωση της Covid-19

Οι ασθενείς έχουν μεγαλύτερο ιικό φορτίο και μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστούν διασωλήνωση

Τα συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα σχετίζονται με την εκδήλωση πιο σοβαρής νόσου Covid-19 και με χειρότερη έκβασή της, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές έρευνες, οι οποίες έρχονται να αναστρέψουν την έως τώρα διαμορφωμένη εικόνα, η οποία έδειχνε ότι μάλλον ίσχυε το αντίθετο.

Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον γαστρεντερολόγο δρα Σουμπάς Γκιμίρ του Νοσοκομείου Γκάθρι Ρόμπερτ Πάρκερ της Πενσιλβάνια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι είχαν διάρροια, ήταν 63% πιθανότερο να εμφανίσουν σοβαρή Covid-19.

Αυτό πιθανώς συμβαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή αυτοί οι ασθενείς έχουν μεγαλύτερο ιικό φορτίο του κορωνοϊού κάτι που οδηγεί και τον οργανισμό τους σε πιο έντονη υπεραντίδραση.

Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τον δρα Νταρμπάζ Αντνάν του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, βρήκε ότι το 22%, που είχαν τουλάχιστον ένα γαστρεντερικό σύμπτωμα, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να εισαχθούν σε ΜΕΘ και να χρειαστούν διασωλήνωση.

Επίσης, όσα περισσότερα γαστρεντερικά συμπτώματα είχε ένας ασθενής, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος για χειρότερη έκβαση της νόσου του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί