Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Καμίνια για την επικινδυνότητα του δρόμου

Σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία επί της Παραλιακής λεωφόρου στο Ηράκλειο, λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με Αντωνίου Δομαλάκη, καλεί ο πολιτιστικός σύλλογος Καμινίων το Σάββατο,31 Οκτωβρίου και ώρα 11.00΄ έως 13.00΄το μεσημέρι. Η διαμαρτυρία σχετίζεται με την επικινδυνότητα του δρόμου τόσο σε αυτό το σημείο όσο και σε άλλα.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕ

ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΟΜΑΛΑΚΗ (ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ)

Ο Σύλλογός μας που έχει ως βασικό μέλημά του την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας και είναι παρών στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό γίγνεσθαι, αφουγκράζεται τα προβλήματα της περιοχής ,τα αξιολογεί και προσπαθεί, χωρίς βέβαια να είναι πάντα εφικτό αυτό, να συμβάλει στην επίλυσή τους κάνοντας πιο ποιοτική την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

    Αυτή τη φορά αποφασίσαμε με μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας να προβούμε σε συγκέντρωση –διαμαρτυρία επί της Παραλιακής λεωφόρου, λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με Αντωνίου Δομαλάκη,το Σάββατο,31 Οκτωβρίου και ώρα 11.00΄ έως 13.00΄το μεσημέρι. Στόχος μας είναι να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσουμε τους εμπλεκόμενους Φορείς να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα και να προσπαθήσουν αν όχι να το επιλύσουν ,τουλάχιστον να το βελτιώσουν και για να αποφευχθεί η καθημερινή συγκοινωνιακή συμφόρηση  αλλά και για μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

   Αναλυτικότερα, λίγο πριν τη συμβολή της Δομαλάκη με την Παραλιακή,η Δομαλάκη γίνεται αποδέκτης της οδού Μάχης Κρήτης, που γνωρίζουμε όλοι τι συγκοινωνιακή  συμφόρηση έχει καθώς και των οδών Κόντογλου,Πολυδούρη αλλά και Πατρόκλου καιΈλλης Αλεξίου.

  Καθημερινά πλήθος οδηγών περιμένουν με ρυθμούς χελώνας να μπουν στην Παραλιακή που βέβαια γνωρίζουμε με τι ταχύτητες κινούνται εκεί τα οχήματα. Βεβαίως από τη Δομαλάκη, αν κατευθύνονται στην πόλη είναι τυχεροί, διαφορετικά θα πρέπει να πάνε έως τον κυκλικό κόμβο του μαιευτηρίου ‘ΜΗΤΕΡΑ’ γιατί με την αναστροφή στο σημείο αυτό διακυβεύεται η ζωή τους.Όσο για τους ταλαίπωρους πεζούς αυτοί δεν έχουν απολύτως καμιά ελπίδα να διασχίσουν τα δρόμο! Τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά! Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το σημείο της συμβολής της οδού Αχαιών με την Παραλιακή,στο ύψος που βρίσκεται το συντριβάνι  του πάρκου της Παραλιακής που κι εκεί έχουμε αρκετά τροχαία και η διάβαση πεζών είναι αδύνατη.

  Παρακαλούμε τους υπεύθυνους να πάψουν να εθελοτυφλούν και να ασχοληθούν επιτέλους με την επίλυσή του θέματος! Θεωρούμε ότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ένας κυκλικός κόμβος θα βοηθούσε ή τοποθέτηση σηματοδοτών. Η παρέμβαση αυτή θα προσέφερε τεράστια ανακούφιση σε οδηγούς και πεζούς ιδιαίτερα κατοίκους της γύρω περιοχής και θα έσωζε ζωές!!!

 Ας ελπίσουμε ότι η φωνή διαμαρτυρίας  μας  για άμεση επίλυση του θέματος θα εισακουσθεί χωρίς να χρειασθεί να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, γιατί η υπομονή των κατοίκων της περιοχής έχει πλέον εξαντληθεί!!

  Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο υγιεινής που ισχύει στις μέρες μας λόγω κορωναϊού.

                                          Με εκτίμηση

         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΟΝΑΚΗ-ΔΑΦΕΡΜΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ           ΦΩΤΙΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί