Προς νέο lockdown- Σε καραντίνα Ιωάννινα και Σέρρες, “κοκκινίζουν” Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Εξακολουθεί να σαρώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να εξετάζει νέα περιοριστικά μέτρα σε έκτακτη χθεσινή σύσκεψη, κυρίως για τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, μετά τα χθεσινά 1.547 νέα κρούσματα. 

Δείτε επίσης: Γενικό lockdown 15 ημερών προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Κορονοϊός: 1.547 νέα κρούσματα – 108 διασωληνωμένοι και ακόμη 10 θάνατοι

Κυβέρνηση σκάνδαλο: Στην έξαρση της πανδημίας δίνει εκατομμύρια στους καναλάρχες κι όχι στο ΕΣΥ

Προς νέα καραντίνα, χωρίς ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης- Καμιά θωράκιση του ΕΣΥ

Στο τραπέζι βρίσκεται η μετάθεση του απαγορευτικού κυκλοφορίας νωρίτερα και το lockdown νομών. Από σήμερα στις 6 το πρωί στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, μπήκαν οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων και των Σερρών.

Εκτός άλλων από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την  απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, επιβλήθηκε απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Αναστολή λειτουργίας

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές, Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Μουσικές σκηνές, κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
  • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση), Γυμναστήρια
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων, παιδότοποι
  • Εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4,  θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 51 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστή συρροή και 158 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 προέρχονται από δράση τυχαίας δειγματοληψίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο 4 παραμένουν οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης, ενώ μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται στο επίπεδο 3 είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Για Π.Ε. Θεσσαλονίκης, όπου χθες διαπιστώθηκαν 384 κρούσματα, αλλά και την Π.Ε. Λάρισας, όπου εντοπίστηκαν 61, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συζητεί επίσης το ενδεχόμενο να εισηγηθεί να περάσουν επίσης στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης επικεφαλής

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα, θα βρίσκεται σήμερα στη συμπρωτεύουσα, όπου θα έχει συνάντηση το μεσημέρι με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα κλιμάκια, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στο «πορτοκαλί» Νάξος και Ροδόπη

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης).

Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται,  μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Την ίδια στιγμή, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο».

Τέλος, η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί