Ν. Παππάς: «Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ»

«270 λεωφορεία και τρόλεϊ “κάθονται” στα αμαξοστάσια ενώ με μικροεπισκευές και οδηγούς μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο»

«Εγκληματικές» χαρακτηρίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς κάνοντας λόγο για κυβερνητική αμέλεια. «Ο κόσμος δικαιούται να απαιτεί μια αξιόπιστη υπηρεσία από τις δημόσιες μεταφορές».

Ο ίδιος προσθέτει ότι με μικρές επιδιορθώσεις 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν στον δρόμο και ζητεί «να αρθούν άμεσα οι αποσπάσεις οδηγών και μηχανικών από πολιτικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία».

Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνει ένας γρήγορος διαγωνισμός ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό (οδηγοί και μηχανικοί) «με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αντικειμενικά κριτήρια και διακομματικό έλεγχο».

Τέλος, ζητεί να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα 750 λεωφορεία, «τον οποίο χωρίς κανένα λογικό λόγο ακύρωσε ο κ. Καραμανλής».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Γιαννούλης διερωτήθηκε γιατί ο Σ. Τσιόδρας προσέφερε κάλυψη στην κυβέρνηση για το μείζον θέμα των Μεταφορών, όταν από τα στοιχεία προκύπτει πως υπάρχουν στην Αθήνα 170 λεωφορεία του ΟΑΣΑ και 100 τρόλεϊ που με μικρές παρεμβάσεις μπορούν να ριχτούν άμεσα στην μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο ίδιος έκανε λόγο και για περισσότερα από 100 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη που μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν άμεσα, αντί να δίνονται δρομολόγια σε ΚΤΕΛ, «σε οχήματα δηλαδή που δεν ανοίγουν τα παράθυρα τους και ο κόσμος εισέρχεται και εξέρχεται από την ίδια πόρτα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί