Κορονοϊός: Έκλεισε τα σύνορά της η Καταλονία – Στα ύψη τα νέα κρούσματα σε Ολλανδία και Σουηδία

Στην Ισπανία, η επαρχία της Καταλονίας ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα όρια της περιφέρειας για διάστημα 15 ημερών για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας.

Η Καταλονία αποτελεί «φωλιά» της επιδημίας στην Ισπανία. Οι τοπικές αρχές έχουν επιβάλει ένα πακέτο σκληρών περιοριστικών μέτρων. Το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων παρατείνεται για ακόμη 15 ημέρες.

Στο μεταξύ, σταθερά πενταψήφιος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία τα τελευταία 24ωρα.

Τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ανέρχονται σε 10.264, αριθμός που πλησιάζει τις 10.343 που καταγράφηκαν στις 26 Οκτωβρίου και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα οδηγεί την κυβέρνηση να εξετάσει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων η οποία εξετάζει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, η Σουηδία κατέγραψε 2.820 νέα κρούσματα του κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 2.400 νέα κρούσματα.

Η Υγειονομική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της άνοιξης στην κορύφωση της επιδημίας το πιθανότερο είναι ότι οι αριθμοί ήταν πολύ μεγαλύτεροι, αλλά δεν είχαν καταγραφεί λόγω της πραγματοποίησης περιορισμένου αριθμού διαγνωστικών τεστ τότε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί