Ισπανία: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η 6μηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

«Πράσινο φως» στην απόφαση του Πέδρο Σάντσεθ να παρατείνει κατά έξι μήνες την κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στην Ισπανία άναψε σήμερα η Βουλή της χώρας.

Το ειδικό αυτό καθεστώς, που κήρυξε την Κυριακή για ένα διάστημα 15 ημερών η αριστερή κυβέρνηση του Σάντσεθ, θα έχει ισχύ έως τις 9 Μαΐου.

Ωστόσο ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας είναι πιθανό να τερματιστεί νωρίτερα και έτσι κυβέρνηση και κοινοβούλιο συμφώνησαν σήμερα να ψηφίσουν ξανά τον Μάιο επί του θέματος.

Στη χώρα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους.

Το διάταγμα του Σάντσεθ δίνει επίσης το «πράσινο φως» στις περιφέρειες, που είναι επιφορτισμένες με το θέμα της υγείας και της διαχείρισης της πανδημίας, να κλείσουν τα σύνορά τους για να περιορίσουν τις μετακινήσεις των Ισπανών.

Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων. Συνολικά τα θύματα του Covid-19 ανέρχονται σε τουλάχιστον 35.000 και οι ειδικοί λένε πως ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι τριπλάσιος εξαιτίας της έλλειψης τεστ και της υποκαταγραφής.

Το τελευταίο 24ωρο οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 23.580 νέες μολύνσεις από Sars-Cov2 και 173 θανάτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί