Κορυφώνονται στο Ηράκλειο σήμερα οι τιμητικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ομιλία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη πλατεία Ελευθερίας τιμάται και στο Ηράκλειο η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αικατερίνη Μικράκη. 

Ακολούθησε Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων-Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε: «Φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι περιορισμένες και προγραμματισμένες στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19. Σήμερα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σεβασμό και ταπεινότητα τιμήσαμε τους ήρωες του ΄40 που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της πατρίδας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να τιμούμε την μνήμη τους, να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους, διατηρώντας ταυτόχρονα το  εθνικό μας φρόνημα πολύ υψηλό ειδικά στις ημέρες που διανύουμε».  

Στις 17:30 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί