Βενιζέλειο: Άλλοι δούλεψαν για να πάρει τα βραβεία, άλλοι φωτογραφίζονταν αυτάρεσκα!

Θέματα ηθικής τάξης σε σχέση με την πρόσφατη βράβευση του Βενιζελείου Νοσοκομείου στον διαγωνισμό “health business awards”, θέτει με επιστολή του και στο Candiadoc, ο πρώην Αναπληρωτής Διοικητής ΓΝ Βενιζελείου, Γιώργος Μοσχοβάκης.

Δείτε: 3 βραβεία Healthcare Business Awards 2020 για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Όπως αναφέρει ο κ. Μοσχοβάκης, εμπνευστής, συντονιστής και δημιουργός των συστημάτων για τα οποία βραβεύτηκε το νοσοκομείο είναι ο ίδιος, αλλά αυτό ουδέποτε αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της σημερινής διοίκησης, η οποία μάλιστα πολύ αυτάρεσκα φωτογραφιζόταν με τα βραβεία σα να τα είχε κερδίσει η ίδια!

Όπως τονίζει ο πρώην αναπληρωτής διοικητής, τα συστήματα που διακρίθηκαν λειτούργησαν πριν καν αναλάβει η νέα διοίκηση.

Ενώ αφήνει αιχμές και για υπηρεσιακά στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ορισμένα στελέχη του Βενιζελείου διαγωνίζονται με ζήλο, για να αποδείξουν  όσο το δυνατόν πιο πιστά, τη γνωστή φράση: «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», κονιορτοποιώντας κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας”.

“Είναι άκομψο, όταν η παρούσα Διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα για τα έργα αυτά, αφού αναγνωρίζονται πανελληνίως, να μην αναφέρει τίποτα για τον βασικό δημιουργό τους. Αρκούσε μια αναφορά προς εμένα, που θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει το παρόν κείμενο”, σημειώνει ο κ. Μοσχοβάκης.

Ολόκληρη η επιστολή:

Καθώς εγείρονται θέματα ηθικής τάξης και επειδή το δελτίο τύπου της Διοίκησης του ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ δεν αναφέρει κάτι σχετικό, οφείλω να παρέμβω, μέσω του e-τύπου, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ως Εμπνευστής, Συντονιστής και ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ των δύο συστημάτων του ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, που βραβεύτηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό “health business awards”, ήτοι

·         Μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης ασθενών και αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω SMS

·         Διαδραστικούς σταθμούς πληροφόρησης (InfoKiosks) με εφαρμογές για κράτηση ή επικύρωση ραντεβού (χωρίς την περιπλάνηση 3D που υλοποιήθηκε από το TEI)

Τα εν λόγω λογισμικά συστήματα, δημιουργήθηκαν από εμένα, σε συνεργασία με το τμήμα πληροφορικής και το γραφείο ποιότητας, ξοδεύοντας για τον σκοπό αυτό αμέτρητες ώρες από τον προσωπικό μου χρόνο στην υλοποίηση της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού, του αντικειμενοστραφή προγραμματισμού και του beta testing, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήμουν ο στρατηγός και ο στρατιώτης. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι:

1.       Τα συστήματα αυτά ξεκίνησαν την παραγωγική τους λειτουργία τον Αύγουστο του 2019 για το σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης ικανοποίησης ασθενών (https://www.venizeleio.gr/i-gnomi-sas-metraei/) και τον Νοέμβριο του 2019 για τα infokiosks (https://www.venizeleio.gr/robots-prosgeiothikan-sti-grammateia-exote/), πριν τον ερχομό της παρούσας  Διοίκησης.

2.       Η προγραμματισμένη εξάπλωση τους, ήτοι η επέκταση των ερωτηματολογίων σε συγκεκριμένα target groups ασθενών (πχ σε ασθενείς που έκαναν ενδοσκόπηση) και η επέκταση των infokiosks (πχ στα ΤΕΠ), ματαιώθηκε στις αρχές του 2020, καθώς δεν υπήρχε-υπάρχει προγραμματισμός και (σίγουρα) δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

3.        Είναι άκομψο, όταν η παρούσα Διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα για τα έργα αυτά, αφού αναγνωρίζονται πανελληνίως, να μην αναφέρει τίποτα για τον βασικό δημιουργό τους. Αρκούσε μια αναφορά προς εμένα, που θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει το παρόν κείμενο.

 4.       Ορισμένα στελέχη του Βενιζελείου διαγωνίζονται με ζήλο, για να αποδείξουν  όσο το δυνατόν πιο πιστά, τη γνωστή φράση: «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», κονιορτοποιώντας κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, είμαι περήφανος και χαρούμενος για τα βραβεία που πήρε το Βενιζέλειο. Εύχομαι καλή συνέχεια στα στελέχη και στη Διοίκηση του Βενιζελείου στην προσπάθεια τους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νησιού μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες…

Μοσχοβάκης Γιώργος

Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής ΓΝ Βενιζελείου

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Βενιζέλειο: Άλλοι δούλεψαν για να πάρει τα βραβεία, άλλοι φωτογραφίζονταν αυτάρεσκα!”

  1. CitizenMitsos

    Προχτές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι το μαξιλάρι των 37 δις είναι επίτευγμα της ΝΔ και ότι την εθνική αντίσταση ενάντια στους ναζί την έκανε στην κατοχή η Δεξιά. Τον Μοσχοβάκη θα μνημόνευαν; Έχουν μάθει να κάνουν άλλοι τις δουλειές και άλλοι να νέμονται τα κέρδη και τα βραβεία…

  2. maria

    Το ίδιο και στην ΥΠΕ. Φωτογραφίζεται η κυρία φαίνεσθαι , αφού δεν γνωρίζει κάτι άλλο να κάνει; Ντροπή σας!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί