Για τον “ξεχασιάρη” Κ. Μητσοτάκη: Κωλοτούμπα μέσα σε λίγους μήνες για την προστασία της πρώτης κατοικίας (βίντεο)

Καταθέτοντας στα πρακτικά το Φύλλο της Ελληνικής Κυβέρνησης με το οποίο, όπως ο ίδιος κατήγγειλε “καταργήθηκε (σ.σ. από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) η προστασία της πρώτης κατοικίας”, εμφανίστηκε προχθές, 25 Οκτωβρίου 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η άρση της προστασίας δεν είναι έργο της κυβέρνησής του αλλά της προηγούμενης.

Μόνο που μάλλον ξεχνάει εύκολα ο ταξιδιάρης Πρωθυπουργός μας. Καθώς, μιλώντας επίσης στη Βουλή στις 30 Απριλίου 2020, ο ίδιος όχι μόνο ενημέρωνε ότι θα δοθεί παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και ότι αυτή θα γίνει με βάση το πλαίσιο που παραδόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώντας παράλληλα ότι είχε ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο του 2019!

“Κατά την δοκιμασία του κορονοϊού κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει. Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για τρεις μήνες ακόμα, ως το τέλος Ιουλίου του 2020”, δήλωνε ο Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι “παρά τους αδιέξοδους ελιγμούς της προηγούμενης Κυβέρνησης, που θέλω να θυμίσω ότι είχε θέσει όριο στην περίοδο χάριτος τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά είχε δημιουργήσει και ένα σχήμα προστασίας μόνο για δανειολήπτες που είχαν δει τα δάνεια τους να «κοκκινίζουν», μέχρι το τέλος του 2018”.

Μάλιστα ο Μητσοτάκης, υπενθύμιζε ότι αυτό το σχήμα -το οποίο ήταν δημιούργημα της προηγούμενης Κυβέρνησης, το είχε στηρίξει και η ΝΔ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Ομάδα Μνήμης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί