Ο κορονοϊός «λύγισε» και τις ελβετικές σοκολάτες

Πτώση 14,3% σημείωσαν στο οκτάμηνο έως τον Αύγουστο οι πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας, με τον κορωνοϊό να έχει επιφέρει πλήγμα στις πωλήσεις λιανικής και ειδικότερα στο κομμάτι της δραστηριότητας που αφορά τους τουρίστες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Στους καλοκαιρινούς μήνες έως τον Αύγουστο, η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, με τις πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας να υποχωρούν κατά 21,5%, τόσο εντός ελβετικής αγοράς όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης Chocosuisse.

Σχεδόν το 70% της παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετίας προορίζεται για εξαγωγές και η επιβράδυνση σε τουρισμό και ταξίδια επηρέασε αρνητικά τον κλάδο, σύμφωνα με την Chocosuisse, ανάμεσα στα μέλη της οποίας περιλαμβάνονται οι Barry Callebaut και Lindt & Spruengli.

«Σε αυτές τις σημαντικές αγορές, δεν διαφαίνεται ούτε μακροπρόθεσμα , ανάκαμψη στον ορίζοντα», αναφέρει η ένωση σε ανακοίνωσήτης.
Στο οκτάμηνο καταγράφηκε πτώση και στις πωλήσεις σοκολάτας στην ελβετική αγορά, ενώ αυξήθηκαν οι εισαγωγές παρατηρεί η Chocosuisse, αποδίδοντας το φαινόμενο στις υψηλές τιμές πρώτων υλων εξαιτίας των μέτρων προστατευτισμού.

Η ελβετική βιομηχανία σοκολάτας είχε πωλήσεις 1,787 δισ. ελβετικών φράγκων(1,97 δισ. δολάρια) το 2019.

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί