Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 10 φορές Αφροαμερικανό και τον σκότωσαν

Βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να πυροβολούν τον Αφροαμερικανό περισσότερες από 10 φορές – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Φιλαδέλφεια

Αστυνομικοί ανταποκρινόμενοι σε κλήση για διαπλεκτισμό, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Αφροαμερικανό, Walter Wallace, τη Δευτέρα το απόγευμα στην Φιλαδέλφεια.

Βίντεο το οποίο τράβηξε περαστικός και ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους τον Wallance την ώρα που αυτός περπατά στον δρόμο.

Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν. Στη συνέχεια και οι δύο πυροβολούν επανειλημμένα τον Ουάλας, ο οποίος καταρρέει στον δρόμο.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι κρατούσε μαχαίρι, αλλά στο βίντεο δεν διακρίνεται όπλο ενώ οι αστυνομικοί δεν του φωνάζουν να πετάξει το όπλο του.

Το περιστατικό ερευνάται, δήλωσαν ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της αστυνομίας Ντανιέλ Άουτλο σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας “θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα”, υπογράμμισε ο Κένι, ενώ η Άουτλο από την πλευρά της επεσήμανε ότι ακούει “την οργή της κοινότητας” μετά τον θάνατο του Ουάλας.

Διαδηλώσεις στην Φιλαδέλφεια κατά της αστυνομικής βίας

Μετά το περιστατικό οι δρόμοι της Φιλαδέλφειας γέμισαν από οργισμένο κόσμο κατά της αστυνομικής βίας που συνεχίζει αμείωτη στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ενώ

3pointmagazine

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί