Έντονα φαινόμενα φέρνει η κακοκαιρία «Κίρκη»: Πότε και πώς θα επηρεάσει την Κρήτη

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27/10 στην Ιταλία, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά προς τη χώρα μας και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28/10 έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 29/10, θα προκαλέσει την κακοκαιρία Κίρκη.

Δείτε επίσης: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Πότε επηρεάζεται η Κρήτη

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία Κίρκη, θα επηρεάσει με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας καθώς και την Κρήτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28/10), όπως απεικονίζεται στους παρακάτω χάρτες.

Εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης (πάνω) για τις πρωινές ώρες και (κάτω) τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 28/10/2020, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.       

Παράλληλα, το διήμερο της κακοκαιρίας, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Να επισημανθεί, ότι παρότι η κακοκαιρία θα έχει σύντομο χαρακτήρα, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020, εξέδωσε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης για την επερχόμενη κακοκαιρία

Με πληροφορίες και χάρτες από meteo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί