Πώς ο Μητσοτάκης δικαίωσε (!) τις πειρατείες Ερντογάν στο Αιγαίο και άνοιξε το θέμα της συνδιαχείρισης! (βίντεο)

“Η κυριαρχία της χώρας είναι στα 6 μίλια στη θάλασσα και στα 10 στον αέρα”!- Υλοποιεί την “πολιτική κληρονομιά” του πατέρα του για το μοίρασμα του Αιγαίου και εξηγεί το γιατί αφήνει την Τουρκία να κάνει βόλτες, χωρίς ελληνική αντίδραση!

Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια για τη θάλασσα και στα 10 μίλια για τον αέρα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και πιο συγκεκριμένα στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12νμ αρχικά στη Νότια Κρήτη και ανάλογα με τις εξελίξεις και στην υπόλοιπη θαλάσσια επικράτεια, αθωώνοντας έτσι ο Πρωθυπουργός τις έρευνες του Oruc Reis και τις τουρκικές NAVTEX που αγγιζουν τα 6νμ, και αποδεικνύοντας ότι οι θέσεις Γεραπετρίτη-Χρυσοχοΐδη περί κόκκινης γραμμής στα 6νμ και όχι τα 12 είναι η θέση Μητσοτάκη !

Δείτε: Ο νεομητσοτακικός Χρυσοχοΐδης προκαλεί με τα 12 μίλια που τα θεωρεί… “εθνικισμό”!- Αντιδράσεις και μέσα στη ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας του Μητσοτάκη βλάπτει το εθνικό συμφέρον: “Δυνητικό δικαίωμα η επέκταση των χωρικών υδάτων”!

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Το δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, δεν τίθεται υπό αίρεση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από τον Ιόνιο. Επίσης είναι σαφές γιατί καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στο Αιγαίο από το 1995 στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας σαφή αναφορά στο casus belli (αιτία πολέμου) εκ μέρους της Τουρκίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το Αιγαίο υπογράμμισε ότι «η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια στη θάλασσα και στα 10 μίλια στον αέρα».

Ουσιαστικά αποκάλυψε για πρώτη φορά με τόσο εμφαντικό τρόπο ότι έχει αποδεχτεί την “πολιτική κληρονομιά” του πατέρα του, ο οποίος είχε αποδεχτεί τη συνδιαχείριση με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Δείτε επίσης: Το σχέδιο του Μητσοκέικου για το Αιγαίο- Κων. Μητσοτάκης: Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία! (βίντεο)

“Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία”!- Η δήλωση του Κων. Μητσοτάκη, κληρονομιά στον γιό του! (βίντεο)

Ο κ. Μητσοτάκης απαντούσε στα όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αναφορές Χρυσοχοΐδη για τα περί εθνικισμού των 12 μιλίων. Ο πρωθυπουργός μάλιστα τόνισε σχετικά ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα «καθόταν ο κ. Καμμένος στα κυβερνητικά έδρανα. Ο συνοδοιπόρος σας δεν σας ενοχλούσε;».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «και επί των δικών σας ημερών εκδίδονταν Navtex με πραγματικά πυρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 12 μιλίων. Να είστε πιο προσεκτικός κε Τσίπρα». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κινείται «σε μια λογική που παραπέμπει σε μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ».

Με πληροφορίες από in.grthefaq.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί