Με κορονοϊό 18 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Ελλάδας

“Καλπάζει” ο κορονοϊός στο υγειονομικό προσωπικό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 14 εργαζόμενοι στο “Αττικόν”, τρεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ένας στο νοσοκομείο Καβάλας βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Στο “Αττικόν” πρόκειται για έξι τραυματιοφορείς, έναν τεχνικό και επτά ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετική μια νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό και κατά την ιχνηλάτηση ακόμη δύο γιατροί θετικοί. Στο νοσοκομείο Καβάλας θετική είναι μια νοσηλεύτρια στα ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, “αισθανόμαστε πια οι υγειονομικοί ότι είμαστε στο έλεος του Θεού. Κάθε μέρα έχουμε νέα κρούσματα συναδέλφων που προσβάλλονται από τον ιό. Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς, να ισχύσει ξανά ο θεσμός της καραντίνας αλλά τίποτα. Ο ΕΟΔΥ άλλαξε τις οδηγίες. Τεστ κάνουν μόνο όσοι εκτίθενται στον ιό και συνεχίζουν τη δουλειά αν και ξέρουμε ότι τα τεστ δεν δείχνουν αμέσως μετά τη μόλυνση. Να μεγαλώσουν και να αερίζονται οι στάσεις των νοσηλευτών”.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στην περιγραφή ενός εργαζομένου σε νοσοκομείο που νόσησε και νοσηλεύεται. Όπως υποστήριξε, “αισθάνθηκα κατά την εισαγωγή μου ότι με πάνε στο νησί, τη Σπιναλόγκα. Δεν πλησίαζε κανείς συνάδελφος, ούτε οι δικοί μου. Και όμως δεν είμαστε ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα παρά τις υποσχέσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί