Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών – Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ σε πρότασης δυσπιστίας κατά υπουργού ή κυβέρνησης.

Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων. Τις προηγούμενες δύο φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές το 1991, ενώ 18 ώρες με 53 ομιλητές το 2001.

Όπως επισήμανε ο Κ. Τασούλας, τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε «απαράμιλλο σημείο». Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία διεξάγεται με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών λόγω των υγειονομικών μέτρων, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετέχουν με επιστολικές ψήφους, που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και θα συνυπολογιστούν στην καταμέτρηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί