Αποχώρησε το ΜέΡα25 από την διαδικασία πρότασης μομφής κατά Σταϊκούρα

Την αποχώρηση του ΜέΡα25 από την διαδικασία ανακοίνωσε στο τέλος της ομιλίας του ο Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη προς τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να «περάσει ήσυχα» το νομοσχέδιο για τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

«Ο Πτωχευτικός Κώδικας δεν είναι άλλος ένας νόμος. Είναι το Α και το Ω των θεμελίων μιας κοινωνίας. Σε μια χώρα στην οποία η γενικευμένη χρεοκοπία έχει αγκαλιάσει το 81% των επιχειρήσεων ενώ 600 χιλ. νοικοκυριά έχουν πιαστεί στην κινούμενη άμμο της πτώχευσης (…) προσδιορίζει τι μπορεί να κάνει στον χρεοκοπημένο οφειλέτη όχι μόνο ο αρχικός πιστωτής αλλά τι μπορεί να κάνει, επικουρούμενο από την κρατική βία, ένα αρπακτικό ταμείο που αγοράζει προς 5% το αρχικό δάνειο», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, που δεν εμφανίστηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου.

«Ε, λοιπόν, την περασμένη Πέμπτη, Κε Μητσοτάκη δεν ήρθατε…Έχετε έρθει για ήσσονος σημασίας νομοσχέδια. Και δεν ήρθατε να υπερασπιστείτε αυτό το καίριο νομοσχέδιο επειδή ξέρετε τι ποιείτε. Δεν ήρθατε για να μην σηκωθεί το θέμα – για να συγκαλυφθεί από τον κορονοϊό και να αποσιωπηθεί από το αχό του διαγγέλματός σας (…) Και το καταφέρατε: Το έκτρωμά σας δεν συζητήθηκε» είπε ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. 

Αναφερόμενος στον Νέο Πτωχευτικό νόμο, είπε ότι η κυβέρνηση δίνει «στους στρατηγικότερους των κακοπληρωτών, δηλαδή στους τραπεζίτες και στους ολιγάρχες, τη δυνατότητα να οικειοποιηθούν βίαια ΟΛΟΚΛΗΡΗ την περιουσία εκείνων, τους οποίους οι ίδιοι οι  τραπεζίτες, οι ίδιοι οι ολιγάρχες, επικουρούμενοι από εσάς τους νομοθέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φέρατε σε κατάσταση γενικευμένης αδυναμίας να τηρήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί