Πρώην αστυνομικός με …πλούσιο ποινικό μητρώο στην επιτροπή που θα εισηγείται για έργα 2,5 δις – Με εντολή Μαξίμου

«Ποιες δουλειές τούς κάνει;» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του

Με εντολή Μαξίμου, ο πρώην αστυνομικός Θ. Μούγιος, με …πλούσιο ποινικό μητρώο, έχει τοποθετηθεί – χωρίς ΦΕΚ! – στην επιτροπή που θα εξετάζει και θα εισηγείται για έργα 2,5 δισ. που αφορούν τους ΟΤΑ, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών. 

«Με βάση σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών προκύπτουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου, Θεοδόση Μούγιο», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον κ. Μούγιο – ο οποίος δεν έχει ΦΕΚ και πρέπει να μας ενημερώσουν πώς πληρώνεται – στην επιτροπή που θα εξετάζει και θα  εισηγείται  για έργα 2,5 δισ. που αφορούν τους ΟΤΑ. Άλλοτε εμφανίζεται ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του κ. Λιβάνιου, αλλά χωρίς ΦΕΚ.

Συμπτωματικά, ο κ. Μούγιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Έχει  εναντίον του καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της πλαστογραφίας, και του έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί “δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων¨».

Και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Καταλαβαίνουμε ότι στο επιτελικό κράτος των Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη μπαίνουν και από τα παράθυρα στο δημόσιο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον κύριο με τον μισό ποινικό κώδικα που έβαλαν τοποτηρητή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ποιες δουλειές τούς κάνει;»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί