Μιχάλη μου, το χάλι μου

Του Πέτρου Κατσάκου

«Αν και υπό αυστηρή επιτήρηση», έγραφε στο κάτω μέρος της οθόνης, όταν παρακολουθούσαμε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την εξαφάνιση του καταζητούμενου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης. «Εάν η αστυνομία παρακολουθούσε με οποιονδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά, θα παρανομούσε διπλά» είχαμε ακούσει, λίγα λεπτά νωρίτερα, στο ρεπορτάζ με τις απαντήσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε όσα του καταλογίζονται για τη διαφυγή του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

Και στο τέλος μείναμε με την απορία. Τον επιτηρούσαν ή τον είχαν αφήσει στην ησυχία του μην και παρανομήσουν οι αστυνομικές αρχές; Και αν δεν τον παρακολουθούσαν, τότε γιατί διέρρεαν τόσες ημέρες στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων πληροφορίες για επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. που θα έδενε μέσα σε πέντε λεπτά τους καταδικασθέντες; Κι αν δεν τον επιτηρούσαν, τότε γιατί γυρνούσε από κανάλι σε κανάλι ο κύριος Μπαλάσκας και διαβεβαίωνε πως δεν υπήρχε ούτε μία στο δισεκατομμύριο να ξεφύγουν οι χρυσαυγίτες από την αστυνομία, λέγοντας πως η ΕΛ.ΑΣ. τους έχει υπό στενή παρακολούθηση «στα πέντε μέτρα».

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν τελικά σε αυτήν την ιστορία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τους χρυσαυγίτες; Τι τρέχει τελικά με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που, όπως είχε «χάσει» μέσα από τα χέρια του πριν από 22 χρόνια τον Περίανδρο, χάνει τώρα και τον Χ. Παππά; Γιατί καλά τα οργισμένα δελτία Τύπου του υπουργού, μία για τον Λαγό και τώρα για τον Παππά, αλλά εδώ κάτι δεν πάει καλά με τις διωκτικές αρχές και τον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Και το πρόβλημα δεν λύνεται με το να ξαναβγεί τη Δευτέρα ο συνάδελφος Γ. Παπαχρήστος στα “Νέα” και να αφιερώσει μια σελίδα στην κομπλεξική “ΑΥΓΗ” που πετάει λάσπη και κατηγορεί αδίκως τον καλύτερο «πασόκο» της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί