Live: Η πρόταση μομφής στον Σταϊκούρα για το πτωχευτικό – καρμανιόλα

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, το νόμο που, όπως είπε, κατεδαφίζει «στα μουλωχτά» την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο, από τις 9 το πρωί – Παρακολουθήστε ζωντανά:

Ο στόχος της πρότασης μομφής







Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα και έμφαση σε ένα νομοσχέδιο που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο και το οποίο προσπάθησαν να «θάψουν» η κυβέρνηση και η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, αφού οι τράπεζες αποτελούν εκ των βασικότερων διαφημιζομένων σε αυτά και το εν λόγω νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, όπως παρατηρεί η Σαββατιάτικη Αυγή, που επισημαίνει: Η κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται να σπάσει αυτό το «εμπάργκο» ενημέρωσης επιβάλλοντας τριήμερη συζήτηση για το μείζον ζήτημα του οριστικού τέλους της πρώτης κατοικίας.

Ο σκοπός, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», είναι να καταδειχθεί την Κυριακή το βράδυ ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι 157 βουλευτές της Ν.Δ. είναι απομονωμένοι -ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο «που ούτε το ΔΝΤ δεν τόλμησε να φέρει», όπως επισήμανε (ρ/σ Alpha) ο Νάσος Ηλιόπουλος. Αλλά και να αναλάβουν ολόκληρη την ευθύνη σε δημόσια θέα και όχι «στα μουλωχτά», όπως επιχείρησαν.

Π. Σκουρλέτης: Είστε η πολιτική έκφραση των τραπεζών, ασκείτε μνημονιακή πολιτική χωρίς να υπάρχει μνημόνιο

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, επεσήμανε: «Έρχεστε εδώ και, πέρα από την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εισαγάγετε κάτι το οποίο είναι βαθιά αντικοινωνικό, κάτι το οποίο είναι “τομή” για τα ελληνικά πράγματα, την έννοια της πτώχευσης των φυσικών προσώπων. Μια εισαγωγή από το αγγλοσαξονικό δίκαιο. Και γνωρίζετε ότι αυτός ο δρόμος θα οδηγήσει στην πτώχευση, στη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Δεν σας ενδιαφέρει».

Έ. Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση πέταξε το γάντι στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ το σήκωσε” 

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους, για διεύρυνση των ανισοτήτων που οδηγούν σε κοινωνικό οικονομικό αδιέξοδο. 

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι «το πτωχευτικό νομοσχέδιο έχει ως μόνη προτεραιότητα τη ρευστοποίηση της περιουσίας των πολιτών που χρωστούν», πλέον «πτωχεύουν οι πάντες, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νοικοκυριά, όπως πτωχεύει μία μεγάλη επιχείρηση, και κλείνονται σε μία οικονομική “φυλακή”».

Πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο οριζόντιας φτωχοποίησης», καθώς «δεν αφαιρεί απλώς από τους πολίτες που χρωστούν ό,τι έχουν και δεν έχουν, αλλά και ό,τι πιθανά θα αποκτήσουν τα επόμενα χρόνια», παράλληλα «το 81% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν μπορεί να οδηγηθούν σε αυτόματη πτώχευση», δήλωσε.

H κυβέρνηση, συνέχισε, «καταργεί οριζόντια και οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους: μεσαία τάξη, λαϊκά νοικοκυριά, ευάλωτους πολίτες. Την επόμενη μέρα κανένας πολίτης που χρωστάει δεν θα είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού του». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «η ΝΔ παραδίδει τα κλειδιά της “λύσης” του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους στις τράπεζες, στην απόλυτη ελευθερία τους, για το αν θα υπάρχει ρύθμιση, πώς θα γίνει η πτώχευση, πώς θα γίνει ο πλειστηριασμός».

Αντιπαράθεση Σταϊκούρα – Τσακαλώτου

Αντιπαράθεση μεταξύ του Χρ. Σταϊκούρα και του Ευκλ. Τσακαλώτου σημειώθηκε στη Βουλή μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Εάν ήθελε ο πρωθυπουργός να υποστήριζε τον κ. Σταϊκούρα, έπρεπε να είναι εδώ χθες για τον Πτωχευτικό Κώδικα και να μην κρύβεται. Θα τον στήριζε, εάν μετέτρεπε αυτή την πρόταση μομφής σε μομφή κατά της κυβέρνησης, αλλά τον αφήνει έτσι, γιατί αυτός θέλει να αποφύγει την όποια συζήτηση για το πτωχευτικό, είπε ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την ώρα της διαχείρισης της πανδημίας και της εξέλιξης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. 

    Να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για τον Πτωχευτικό Κώδικα, όταν τα έγγραφα που κατέθεσα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς φέρουν την υπογραφή σας, απάντησε ο κ. Σταϊκούρας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς δεν θα έπρεπε να μιλάτε για το νομοσχέδιο, διότι είχατε πει στις 31/10/2015 στη Βουλή, ότι έως το τέλος του 2015 θα έχουμε λύσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης και των κόκκινων δανείων, και είμαστε στο 2020 που προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, που όχι μόνο δεν λύσατε εσείς, αλλά το διογκώσατε, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

    Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο Α. Λοβέρδος είπε ότι τέτοιες προτάσεις, οι πρωθυπουργοί τις μετατρέπουν σε προτάσεις εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κε Σταϊκούρα, ο πρωθυπουργός σας δεν σας καλύπτει, παρότι σας χειροκροτεί, είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ευ. Τσακαλώτος: Η μόνη μομφή εναντίων μας είναι ότι χαλάμε το σαββατοκύριακο του κ. Μητσοτάκη

Η μόνη μομφή εναντίων μας είναι ότι χαλάμε το σαββατοκύριακο του κ. Μητσοτάκη

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του Οικονομικού Κύκλου πήρε τον λόγο απαντώντας στον κ. Σταϊκούρα.

Σημείωσε ότι ο κ. Σταϊκούρας σε μια μακροσκελή ομιλία δεν είπε ούτε ένα καινούργιο επιχείρημα. Ότι δεν απάντησε σε κανένα επιχείρημα της αντιπολίτευσης.

Τόνισε ότι δεν μπορεί ο κ. Σταϊκούρας να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας» γιατί ο ίδιος και οι βουλευτές της ΝΔ ήταν αυτοί που καλούσαν τον κόσμο να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες το 2015, μιλούσαν για χάος και τέταρτο μνημόνιο, και κατέβαιναν σε συλλαλητήρια για τις Πρέσπες.

Θύμισε ότι ο κύριος Γεραπετρίτης είπε ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσαν όλοι και όλες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του ιδίου στην ουσία.

Και απάντησε ότι «η μόνη μομφή εναντίων μας είναι ότι χαλάμε το σαββατοκύριακο του κ. Μητσοτάκη.»

Επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει την τύχη να έχει απέναντί της μια πολύ υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ένα είδος αντιπολίτευσης που ποτέ δεν έκανε η ΝΔ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το νομοσχέδιο από την κοινωνία καθώς σε δημοφιλές  φιλοκυβερνητικό siteη είδηση για την πρόταση μομφήςβρίσκεται κάτω από τις ειδήσεις για:

·       Για την ιστορική συμφωνία στην Λιβύη,

·       Για μια ανάκληση ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ

·       Για την επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα

·       Για την Αλλαγή ώρας την Κυριακή

·       Για το πόσα μικρόβια μαζέυουν τα κοσμήματα

·       Για τα γαλλικά εγκώμια για το Emilyinparis

·       Για τα αξεσουάρ που θα κάνουν το Λαπτοπ σου να πετάει

·       Για έναν γάμο στη Κοζάνη (Μάλιστα ευχήθηκε «να ζήσουν οι άνθρωποι»)

·       Για τις νέες πιάτσες ταξί στο κέντρο της Αθήνας

Και έκλεισε λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση να κρύψει το νομοσχέδιο από την κοινωνία.

Γ. Αμανατίδης: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό από τον νόμο ως μέσο αρπαγής»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, εξαπέλυσε, την Παρασκευή, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό για την κοινωνία, από την χρήση του νόμου ως μέσου αρπαγής.

«Πώς ορίζεται η νόμιμη αρπαγή;» ρώτησε «Αρκετά απλά», όπως είπε. «Παρατηρείς αν ο νόμος παίρνει από κάποιους αυτό που τους ανήκει και το δίνει σε άλλους, στους οποίους δεν ανήκει. Παρατηρείς αν ο νόμος ωφελεί έναν πολίτη σε βάρος κάποιου άλλου, κάνοντας ό,τι ο πολίτης ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κάνει χωρίς να διαπράξει έγκλημα.

Το νομοσχέδιό σας, λοιπόν, το χαρακτηρίζω σαν «νόμιμη αρπαγή».

«Δεν είστε ο αδύναμος κύριε Σταϊκούρα στη Βουλή των Πεντακοσίων» είπε στον υπουργό της ΝΔ, που επικαλέστηκε τον «Λόγο υπέρ Αδυνάτου» του Λυσία, στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας και κατά του οποίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας.  

Τ. Ελευθεριάδου: Πτώχευση για τους πολίτες, δεύτερη ευκαιρία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Σκληρή κριτική προς τη ΝΔ για το νέο Πτωχευτικό νόμο που αίρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας άσκησε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου στη συζήτηση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας για τον Υπουργό Οικονομικών.

Υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, παρά τα όσα ψευδώς διαμήνυαν οι βουλευτές της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι στις 30 Απριλίου του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και «για να ανακοινώσει κάποιος την παράταση, σημαίνει ότι υφίστατο προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Πλέον πτωχεύουν όλοι» και συμπλήρωσε: «Πτωχεύουν ελεύθεροι επαγγελματίες, πτωχεύουν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι. Πλέον όλοι πτωχεύουν και όλοι χάνουν την περιουσία τους, κινητή και ακίνητη, καθώς και το μελλοντικό εισόδημά τους. Πλέον όσοι πτωχεύουν χάνουν την ιδιοκτησία του σπιτιού τους. Πλέον όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που θα πτωχεύουν θα απολύονται χωρίς αποζημίωση και θα διεκδικούν την αποζημίωσή τους στα δικαστήρια, ακόμη και αν η εταιρεία συνεχίσει τη δραστηριότητά της μέσω της πτώχευσης ή μεταβιβαστεί σε άλλον ιδιοκτήτη και συνεχίσει τη δραστηριότητα».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, κοροϊδία το προπτωχευτικό στάδιο καθώς η «επανάσταση» που φέρνει (πατάς enter και βγαίνει πρόταση, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης) είναι άνευ ουσίας, διότι η τράπεζα δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει!

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο άρθρο 100 του Σ/Ν που ευνοεί μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι πλέον θα μπορούν να απολύσουν το προσωπικό τους μόλις πτωχεύσουν, χωρίς καμία αποζημίωση. Έφερε ως παράδειγμα τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, περίπτωση επιχειρηματία του οποίοι η περιουσία έχει κατασχεθεί από την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος. «Αυτόν λοιπόν τον επιχειρηματία, τον κ. Λαυρεντιάδη, όπως και άλλους, τους ευνοεί αυτό το νομοσχέδιο. Και με τα κλεμμένα λεφτά θα πληρώνετε τις τράπεζες. Και για να γραφτεί και αυτό στα Πρακτικά, σήμερα ο κ. Λαυρεντιάδης υπέβαλε πρόταση για να συμμετέχει στην υποπαραχώρηση του λιμανιού της Καβάλας» είπε καταλήγοντας.

Κ. Ζαχαριάδης: «Πρόταση δυσπιστίας για να ξέρει ο ελληνικός λαός όσα του συμβούν με την άθλια κυβερνητική πολιτική»

  «Σας κάνουμε πρόταση δυσπιστίας για να σας ξεμπροστιάσουμε. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός όλα όσα θα του συμβούν με την άθλια πολιτική σας”, ανέφερε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή “δεν το είχε φανταστεί ούτε ο πιο αδίστακτος μνημονιακός”.

“Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι τον εξαπάτησε η μεσαία τάξη, πρέπει να ξέρει η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας κερδίσατε τις εκλογές ότι στο δίλημμα πολίτες ή τράπεζα κοινωνία ή τράπεζα, μεσαία ή τράπεζα, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ή τράπεζα, εσείς απαντήσατε: τράπεζα, τράπεζα, τράπεζα”, ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για τους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τεχνηέντως μπερδεύει πλειστηριασμούς δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κατοικίας ή άλλων περιουσιακών στοιχείων με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

“Φέρτε, αν έχετε τα κότσια, τα στοιχεία πόσοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους φέρετε γιατί ξέρετε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα με μάχες, με διαπραγματεύσεις προστάτευσε την πρώτη κατοικία του μικρού και του μεσαίου μέχρι 240.000 ευρώ. Ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη είναι η απόδειξη. Εσείς τα δίνετε όλα στα funds χωρίς καμία προστασία”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριακή Μάλαμα: Το πλαίσιο για τις πτωχεύσεις που εισάγετε θα το ζήλευε κι ο “λύκος της Wall Street”, Γκόρντον Γκέκο

«Η πρόταση μομφής στον Υπουργό Οικονομικών αφορά συνολικά τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει και πριν από την πανδημία και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά και τώρα. Οι κυβερνητικές πολιτικές για την οικονομία έχουν οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο εκατομμύρια συμπολίτες μας, εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους και έχουν βυθίσει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου ύφεση», τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας: «Ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας βρίσκονται διασωληνωμένοι κυριολεκτικά. Η φτωχοποίηση των πολιτών είναι ραγδαία και μέσα σε αυτό το κλίμα το Υπουργείο Οικονομικών επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο που διαλύει τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας και πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο όσους βρίσκονται κάτω απ’ αυτές τις οικονομικές δυσκολίες»

«Το πλαίσιο για την πτώχευση των επιχειρήσεων που θέλετε να εφαρμόσετε, θα το ζήλευε ακόμα και ο Μάικλ Ντάγκλας, μιας και ο συνάδελφος προηγουμένως αναφέρθηκε σε κινηματογραφικές ταινίες. Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδυόταν το χρηματιστή στη Wall Street Γκόρντον Γρέκο, το «λύκο» της Wall Street. Τι έκανε ο συγκεκριμένος; Επιδιδόταν σε ένα μανιώδες, επιθετικό, κερδοσκοπικό κυνήγι αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων σε δυσκολία πληρωμής, διέλυε τις επιχειρήσεις και ρευστοποιούσε τα περιουσιακά τους στοιχεία, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο δρόμο», τόνισε ακόμη η Κ. Μάλαμα, και επισήμανε: «Με τα σχέδιά σας για τις μαζικές πτωχεύσεις αντιγράφετε ακριβώς αυτό το σενάριο του Όλιβερ Στόουν. Κι αυτό όχι, βέβαια, στη σφαίρα της ψευδαίσθησης της πραγματικότητας, αλλά ως πραγματικό εφιάλτη για την κοινωνία που θα έρθει αντιμέτωπη απέναντι σε αυτό».

Νίκος Συρμαλένιος: «Ανομολόγητος στόχος της κυβέρνησης της Ν.Δ. η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας με τον θάνατο του εμποράκου και την εξαφάνιση της μικρής, ευάλωτης ιδιοκτησίας»

«Η πρόταση μομφής ήρθε να απαντήσει σε μία κυνική, ανάλγητη πολιτική, που υλοποιεί μέσα στα πλαίσια μιας τριπλής κρίσης -υγειονομικής, οικονομικής και εθνικής- η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να καταστρέψει εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και φυσικά πρόσωπα, τα οποία τα υποχρεώνει να μπουν σε καθεστώς πτώχευσης και τα εξομοιώνει με τις επιχειρήσεις. Και, μάλιστα, όχι μόνο τα βάζει σε καθεστώς πτώχευσης, που σημαίνει ρευστοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας για να χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, αλλά θα χάσουν και τα σπίτια τους μετά από δωδεκαετή παραχώρηση και υποχρέωση ενοικίου σε έναν ιδιωτικό φορέα  που δημιουργείται», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Διότι για να μπορέσει μετά ο ευάλωτος οφειλέτης να πάρει το σπίτι του, θα πρέπει να πληρώσει στην εμπορική αξία μετά από δώδεκα χρόνια, χωρίς να μετράνε τα ποσά τα οποία έχει καταβάλει και πριν μπει στη 12ετή αυτή περίοδο ενοικίου, καθώς και τα ενοίκια τα οποία έχει δώσει, Γι’ αυτό», όπως τόνισε ο Ν. Συρμλένιος, «χρειάζεται αλλαγή πορείας της χώρας και το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων πρέπει να συνασπιστεί, για να υπάρξει πραγματικά αυτή η αλλαγή πορείας της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί