Γεροβασίλη: Σε 3 μήνες οι περιουσίες θα αλλάξουν χέρια με μαζικές πτωχεύσεις και εξώσεις

Τις συνέπειες που θα επιφέρει η υπερψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα περιέγραφε η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα της Ολομέλειας, τονίζοντας ότι σε «σε μόλις 3 μήνες με μαζικές πτωχεύσεις – εξώσεις, οι περιουσίες θα αλλάξουν χέρια».

Η γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε απευθυνόμενη στους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Για ποια δωδεκαετία μιλάτε και ποιος ¨κόκκινος¨ δανειολήπτης θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο έντοκο ενοίκιο, αφού γίνει νοικάρης στο σπίτι του;». Και πρόσθεσε: «Στους 3 μήνες καθυστέρησης ενοικίων, με μια απλή έξωση κι όχι με πλειστηριασμό, τα funds θα τελειώνουν με την πρώτη κατοικία».

Κατά την πρώην υπουργό, το νομοσχέδιο που αποτέλεσε την αιτία για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών ολοκληρώνει «ό,τι δεν έγινε με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, την πτώχευση του 2010 και το PSI».

Κατηγόρησε δε τον Χρήστο Σταϊκούρα πως «έφερε τον νέο πτωχευτικό κώδικα την ώρα που φουντώνει η πανδημία, για την οποία δεν φταίει ο συνωστισμός στα σχολεία και τα ΜΜΜ, με την οικονομική και κοινωνική κρίση σε πλήρη εξέλιξη και το τουρκικό καθεστώς να ξεδιπλώνει την επεκτατική ατζέντα του».

Αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη, σχολίασε πως μέχρι και ο Ανδρέας Λοβέρδος αντιλήφθηκε ότι ο πρωθυπουργός στήριξε τον Χρ. Σταϊκούρα όπως και το ΕΣΥ. «Απλώς χειροκρότησε τον υπουργό του και μετά έφυγε» είπε χαρακτηριστικά.

«Βέβαια ούτε οι βουλευτές της ΝΔ ήρθαν για να στηρίξουν το πτωχευτικό νόμο. Ήρθαν για να αντιπολιτευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-2015 και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα» διαπίστωσε και συμπλήρωσε ψέγοντας την πλειοψηφία για το γεγονός ότι «νομοθετεί χωρίς μνημόνια ό,τι αποφεύχθηκε στα σκληρά χρόνια των μνημονίων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί