Επεισόδια στη Νάπολη μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας – Σενάρια για ανάμειξη μαφίας, ακροδεξιάς

Αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Νάπολη εκατοντάδες διαδηλωτές δεν σεβάστηκαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε από τις 11 το βράδυ και κατέβηκαν στους δρόμους. Φώναξαν συνθήματα με προσβλητικές εκφράσεις κατά του περιφερειάρχη Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ο οποίος υπέγραψε τα περιοριστικά μέτρα, πέταξαν κροτίδες και καπνογόνα, ενώ έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Η αστυνομία και οι καραμπινιέροι προσπάθησαν να τους περιορίσουν και έκαναν χρήση δακρυγόνων. Η «πορεία διαμαρτυρίας» ξεκίνησε από το ιστορικό κέντρο και, σύμφωνα με μέρος των ιταλών σχολιαστών, στην όλη αυτή κινητοποίηση και αμφισβήτηση εμπλέκεται και η τοπική μαφία της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου, η πανταχού παρούσα Καμόρα.

Looks like there are violent protests unfolding right now in Naples Italy specifically people angry at new lock down measures that were just imposed pic.twitter.com/uT8DSdrOnV

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

 — Luke Rudkowski (@Lukewearechange) October 23, 2020

Παράλληλα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, και νεοφασιστικές οργανώσεις, όπως η Forza Nuova (Νέα Δύναμη),  παρότρυναν τους Ναπολιτάνους να κατέβουν στους δρόμους και να απορρίψουν τα μέτρα προφύλαξης που ενέκρινε η περιφέρεια, κάνοντας λόγο για «υγειονομική δικτατορία». Μέσα σε όλα αυτά στη Νάπολη πρόκειται να επιβληθεί ολικό lockdown, ακριβώς όπως συνέβη την περασμένη άνοιξη σε όλη τη χώρα. «Δεν θέλω να δω και στους δρόμους μας στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν φέρετρα, όπως πριν έξι μήνες στο Μπέργκαμο, έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να το αποφύγουμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ντε Λούκα.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζεται να εγκρίνει (πιθανώς μέσα στο Σαββατοκύριακο)  νέα περιοριστικά μέτρα. Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει ότι μια εναλλακτική λύση στο ολικό lockdown θα μπορούσε να είναι η πανιταλική απαγόρευση κυκλοφορίας, ήδη από τις 8 το βράδυ. 

Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς  ότι στους πολίτες υπάρχει κούραση και μεγάλη ανησυχία. Όλοι συμφωνούν στο ότι η κατάσταση θα πρέπει να τύχει -ιδίως στην συγκεκριμένη φάση – μιας ιδιαίτερα προσεκτικής διαχείρισης από την κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί