Αστυνομικός με «χρυσαυγίτικο» σύνθημα στο κράνος συνόδευσε τους εγκληματίες στη φυλακή

Οι «σφικτοί» δεσμοί της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με την Eλληνική Aστυνομία έχουν πολλάκις απασχολήσει αλλά και προβληματίσει το δημόσιο διάλογο.

Την Παρασκευή ένας συνοδός αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση μεταφοράς των καταδικασθέντων, ναζί, φοράει κράνος το οποίο αναγράφει τη φράση «Θνήσκε Υπέρ Πατρίδος».

Αστυνομικός κράνος
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πρόκειται για ένα αγαπημένο σύνθημα της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε συχνά την εμφάνισή του στην πρώτη σελίδα του site της.

Σύνθημα Χρυσή Αυγή
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ/YOUTUBE)

Ενώ όπως διακρίνεται σε φωτογραφία που ανάρτησε στο twitter ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, το σύνθημα είναι γραμμένο με γραμματοσειρά που επίσης χρησιμοποιούν συχνά οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός βρισκόταν κοντά στην οικογένεια του Νίκου Μχαλολιάκου, η οποία τις τελευταίες ημέρες επιτίθεται φραστικά σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Το περιστατικό βέβαια δε σοκάρει, απλά επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς της αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή, άλλωστε αντίστοιχο περιστατικό είχε αποκαλύψει η «Αυγή» την περασμένη Τρίτη, 20 Οκτωβρίου.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί