Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του Θεαγενείου

Τέσσερα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν σε νοσηλευτικό προσωπικό Κλινικής του Θεαγενείου. Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου τα κρούσματα εντοπίστηκαν την περασμένη Τρίτη μετά από μοριακό έλεγχο με PCR και αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των τεσσάρων ατόμων από την εργασία, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του νοσοκομείου από τον εντοπισμό των κρουσμάτων και πρόσθεσε ότι από τον Αύγουστο που άρχισαν να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι από τις άδειες μέχρι σήμερα έχουν γίνει 800 τεστ στο προσωπικό, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται κάθε φορά που επιστρέφει από άδεια. Παράλληλα ανέφερε ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ότι λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας στο νοσοκομείο με την τοποθέτηση αντı-Covid παραθύρων στο φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο του Θεαγενείου και την εγκατάσταση δεύτερης θερμοκάμερας εντός του Νοσοκομείου.

«Διενεργήθηκαν έλεγχοι και επανέλεγχοι σε όλο το προσωπικό της κλινικής (ιατρονοσηλευτικό, βοηθητικό, κ.λ.π. ), καθώς και σε όλους τους ασθενείς της. Μετά από τα αυστηρά μέτρα πρόληψης που ακολουθήθηκαν, η κλινική ανέκτησε και πάλι τους κανονικούς ρυθμούς της. Υπενθυμίζουμε ότι το Α.Ν.Θ. από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έλαβε επιπλέον μέτρα ασφαλείας, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Επίσης, γίνονται διαρκείς έλεγχοι στο προσωπικό, που προσέρχεται μετά από άδεια, ενώ ελέγχονται τα προς χειρουργείο περιστατικά, καθώς και κάθε περιστατικό που κρίνεται ως απαραίτητο» αναφέρει η κ. Κουρτέλη-Ξουρή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί