“Λαγός” ο Παππάς – Έκθετη η ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη αλλά και η εισαγγελέας

Σε ανθρωποκυνηγητό εξελίσσεται η διαδικασία της σύλληψης του υπαρχηγού της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστου Παππά, μετά τη δήλωση του δικηγόρου του, ότι ο εντολέας του επέλεξε σε αυτή τη φάση να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετη την αστυνομία αλλά και την πολιτική ηγεσία της, που όλο το προηγούμενο διάστημα διατυμπάνιζαν ότι οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, ότι υπάρχει «επιχειρησιακό σχέδιο» για τη σύλληψή τους και αυτό θα ερφαρμοζόταν «άμεσα».

Έκθετη είναι και η εισαγγελέας του δικαστηρίου που καταδίκασε τους νεοναζί. Στην αγόρευσή της η κ. Οικονόμου είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της αναστολής των ποινών των καταδικασμένων χρυσαυγιτών λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους” και ότι “αποδείχθηκε ότι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν” αλλά και ότι “δεν είναι ύποπτοι φυγής εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη”…

Τα ίχνη του υψηλόβαθμου χρυσαυγίτη χάθηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για μη αναστολή της 13χρονης ποινής φυλάκισής του. Ο Χρήστος Παππάς δεν βρίσκεται στο σπίτι του στην περιοχή του Παπάγου… και δεν απαντάει στο τηλέφωνο.

Η αστυνομία έψαξε ακόμη ένα σπίτι στου Παπάγου και ένα στο Ίλιον, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έρευνα θα γίνει σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα. Νωρίτερα φέρεται να είχε επικοινωνήσει ο δικηγόρος του υποστηρίζοντας ότι ο καταδικασθείς βρίσκεται στα Ιωάννινα και αναμένεται τις επόμενες ώρες στη ΓΑΔΑ. Κάτι που έτσι κι αλλιώς ουδέποτε έγινε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί