Σαββατοκύριακο με απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά από Δευτέρα «κίτρινη» περιοχή το Ηράκλειο

Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» σε 9 περιοχές της χώρας

Όπως έγινε γνωστό, το επίπεδο συναγερμού έπεσε κατά μία βαθμίδα σε Ηράκλειο, Καρδίτσα, Ζάκυνθο, Κέα, Κύθνο, Λέσβο, Μύκονο, Σάμο αλλά και στην Αχαΐα.

Οι περιοχές στις οποίες η εξέλιξη της πανδημίας πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αποτυπώνονται στον χάρτη της Πολιτικής Προστασία στο διαδίκτυο.

Τα μέτρα που ισχύουν στο «κίτρινο» επίπεδο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τι ισχύει για τις περιοχές «κόκκινου» και «πορτοκαλί» συναγερμού

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις όσων εργάζονται τις νυχτερινές ώρες, από τις 00:30 έως τις 05:00, όταν θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 της κλίμακας επικινδυνότητας, προχώρησε την Παρασκευή (23/10) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως δήλωσε, οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Να θυμίσουμε ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που είναι στα επίπεδα 3 και 4, θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο (24/10).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί