“Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”

“Τα αιτήματά μας δεν είναι ουτοπικά όπως τα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση… ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ! Ας αφήσουν τις δυσωδίες επιτέλους, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις καθηγητών και καθαριστικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα ήταν διατεθειμένοι να τοποθετήσουν κάμερες σε όλες τις αίθουσες. Επιπλέον είναι εξωφρενικό να υπάρχουν τμήματα 27 ατόμων και άνω την ίδια στιγμή που σχολεία και τμήματα κλείνουν συνεχώς λόγω ιού”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 15μελές του ΓΕΛ Μοχού, με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο της παιδείας.

Η ανακοίνωση

Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Αλληλεγγύη μεταξύ μαθητών σε όλη την Ελλάδα

Την τελευταία περίοδο βιώνουμε εξελίξεις οι οποίες ήταν αναμενόμενο ότι θα μας ταράξουν, σαν συνειδητοποιημένους εφήβους, και θα μας  κινητοποιήσουν. Εκατοντάδες σχολεία κλείνουν και δημιουργήθηκαν με αυτές που υπήρχαν, 30 συντονιστικές επιτροπές μαθητών πανελλαδικά, με αφορμή την κατάσταση στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα.

Το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες με τα υπόλοιπα σχολεία δε σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε για τους αγώνες ,που διαρκώς γίνονται από συμμαθητές μας για τα αυτονόητα. Σαν μαθητές είναι χρέος μας να παρέμβουμε και εμείς συλλογικά στη μάχη που δίνεται.

Τα αιτήματά μας δεν είναι ουτοπικά όπως τα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση… ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

Ας αφήσουν τις δυσωδίες επιτέλους, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις καθηγητών και καθαριστικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα ήταν διατεθειμένοι να τοποθετήσουν κάμερες σε όλες τις αίθουσες. Επιπλέον είναι εξωφρενικό να υπάρχουν τμήματα 27 ατόμων και άνω την ίδια στιγμή που σχολεία και τμήματα κλείνουν συνεχώς λόγω ιού.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η κ.Κεραμέως εν μέσω πανδημίας, στα μουλωχτά, εφάρμοσε για άλλη μια φορά την τράπεζα θεμάτων. Ιδίως τώρα, που οι οικογένειές των περισσοτέρων  δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, είναι απαράδεχτο να εφαρμοστεί ξανά ένα τέτοιο μέτρο, που επιδιώκει την φροντιστηριοποίηση και την «εξόντωση» του μαθητή.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Τέλος έπειτα την ανάρμοστη αντιμετώπιση της κ. Κεραμέως, την ημέρα που κατατέθηκαν τα δίκαια αιτήματά μας, αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το μαθητικό κίνημα, καθώς στην προσπάθεια κάποιων μαθητών για διάλογο μαζί της, όχι απλά τους παραμέλησε, αλλά τους αντιμετώπισε σαν τρομοκράτες. Συγκεκριμένα μιλάμε για το γεγονός της Παρασκευής 9/10, όπου συμμαθητές μας, επιχειρώντας να διαμαρτυρηθούν, εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση με ΜΑΤ και χημικά, ενώ άλλοι τέθηκαν σε καταστολή. Επομένως, ενώνουμε τις φωνές μας, εναντιωνόμαστε σε αυτού του είδους την διαχείριση, διότι έχουμε δίκιο, και

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί