Παρέμβαση ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ ζητά η Οικογένεια του Ζακ για τα εμετικά σχόλια του Πορτοσάλτε

Αν ψάχνετε να βρείτε έναν ορισμό του μισανθρωπισμού, συμπυκνωμένο σε ένα λεπτό, μπορείτε απλώς να δείτε όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε για τον Ζακ Κωστόπουλο. Ελεεινά και απολύτως μηνύσιμα.

Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου -sic. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας.

Κι αν δυσκολεύεστε να βγάλετε άκρη από το παραλήρημα, υπάρχει και το ηχητικό.

Σήμερα είναι και η δίκη του Ζακ Κωστόπουλου,
”ενός τοξικοαυτού που μπήκε να ληστέψει”.#Justice4ZakZackie pic.twitter.com/Hatiuvunha— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss) October 21, 2020

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας τοξικοαυτός διαρρήκτης που μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί (!) και όχι ένας ανυπεράσπιστος που έτρεχε να γλιτώσει από αυτούς που τον κυνηγούσαν. Ο Πορτοσάλτε δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, το γεγονός ότι τον σκότωσε ο μαγαζάτορας με την ανοχή και τη συνεργασία αστυνομικών είναι προφανώς μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια, που δεν είναι άξια λόγου. Η μόνη φράση είναι ότι “έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν”, αλλά ακόμα και αυτό αναφέρεται μάλλον στη “ληστεία” και όχι στη δολοφονία του Ζακ. Ενώ το βασικό που φαίνεται να τον στενοχωρεί είναι ότι θα έχουμε πάλι συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις -για τον τοξικοτέτοιο διαρρήκτη…

Το πιο προκλητικό δεν είναι οι ρατσιστικές απόψεις του, αυτές είναι γνωστές και δε χρειάζονται άλλες αποδείξεις. Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι νιώθει πως έχει το ελεύθερο και τη νομιμοποίηση να μοιράζεται με τους ακροατές τον εμετό του, απλά ως “προσωπική του άποψη”.

Πηγή: katiousa.gr

Οικογένεια Ζακ: Οι ελεγκτικοί φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα

Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.
Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.


Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής
Άννυ Παπαρρούσου
Κλειώ Παπαπαντολέων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί