Στο εδώλιο σήμερα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Σήμερα, Tετάρτη 21/10, εκτός απροόπτου, ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία σε δημόσια θέα του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσει ο κοσμηματοπώλης μέσα στο κατάστημα  του οποίου, επί της οδού  οδό Γλάδστωνος, ο Ζακ βρήκε φριχτό θάνατο το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.

Κατηγορούμενοι είναι, επίσης, ένας μεσίτης που έσπευσε να χτυπήσει τον Ζακ ενώ ήταν, ήδη, τραυματισμένος και πεσμένος στο έδαφος καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας από δόλο, όπως ζητούσε η οικογένεια του δολοφονηθέντος.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του Ζακ είχαν ζητήσει εδώ και καιρό με επιστολή τους να προσδιοριστεί η δίκη καθώς όπως υπογράμμιζαν καθυστερούς η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Μια ομάδα – επαγγελματιών και μη – δημοσιογράφων, με την συμβολή νομικών, την υποστήριξη ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και αξιοποιώντας εμπειρία από εγχειρήματα που έχουν προηγηθεί, όπως η άμεση γραπτή μετάδοση από δίκες κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος από το omniatv και η συστηματική καταγραφή και μετάδοση της δίκης της Χρυσής Αυγής από το GoldenDawnWatch, θα καταγράφει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της διαδικασίας, από την πρώτη ημέρα μέχρι την ολοκλήρωσή της .

Σημειώνεται επίσης ότι η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ως αιτία θανάτου «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις είχαν βγει απολύτως καθαρές. Όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (τον οποίο πολλοί επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως ληστή) αρχικά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών σε όλη την Ελλάδα, ενώ φως στην υπόθεση έριξαν και τα αποκαλυπτικά βίντεο που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκέντρωση στο δικαστήριο με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη

Το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων (Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Athens Pride Αθήνας, Thessaloniki Pride, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ, Πολύχρωμο Σχολείο, Proud Seniors – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 & Ανω, ΛΟΑΤ ΑμεΑ) καλεί την Τετάρτη στις 9 το πρωί έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4) «με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, ώστε να δηλώσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απαίτησή μας για δικαιοσύνη.

Για εμάς η δολοφονία του Ζακ, της Ζάκι, η συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας και σπίλωσης του ονόματός του/ης, αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια της ναζιστικής και ακροδεξιάς ιδεολογίας που επικράτησε στην κοινωνία μας την τελευταία δεκαετία. Της ίδιας που ηττήθηκε και ηττάται πανηγυρικά τις τελευταίες μέρες με το πέρας των διαδικασιών της δίκης της εγκληματικής, νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Είναι χρέος μας να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να σταθούμε απέναντι στους υποστηρικτές και τους εκφραστές της ιδεολογίας αυτής. Είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, οροθετικοί/ές/ά, τσούλες/οι, σεξεργάτες/τριες, μετανάστες/τριες, ηλικιωμένα, άτομα με αναπηρία και δεν έχει δικαίωμα κανένας να ασκεί βία στα σώματά μας. Οι ζωές μας έχουν αξία! Θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθεί ο αδελφός μας ο Ζακ, η αδελφή μας η Ζάκι!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί