Δίκη νεοναζί: Εμμένει στις αναστολές η εισαγγελέας – Ο Κασιδιάρης εμπλέκει στενό συνεργάτη του Σαμαρά

Διευκρινίσεις για να «μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες» έδωσε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντίας Οικονόμου με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δείτε: Δίκη νεοναζί: Η σκληρή απάντηση της προέδρου στην εισαγγελέα και τη φιλοχρυσαυγίτικη πρότασή της

Αφού αρχικά στο δικαστήριο αναγνώστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση πήρε το λόγο η εισαγγελέας .

Η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κώλυμα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής των κατηγορουμένων και επικαλέστηκε τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση. «Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντάς μου αν πρότεινα την αναστολή παρά την υποτροπή» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας τόνισε ότι αρχικά έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκε νέο βούλευμα που έκρινε ότι ο κατηγορούμενος σχετικά είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» είπε.

Η εισαγγελέας έστρεψε τα βέλη της στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής αναφερόμενη στις δηλώσεις τους τα ΜΜΕ λέγοντας πως παραβιάζουν κάθε κώδικα δεοντολογίας.

Νωρίτερα, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ η πρόεδρος εκφωνούσε τα ονόματα των κατηγορουμένων ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιαρης δήλωσε την πρόθεση του να πάρει το λόγο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κάθισε μόνος, μακριά από τους συγκατηγορουμένους του , στην τελευταία σειρά των εδωλίων.

Όταν πήρε το λόγο ενέπλεξε στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι συνομιλούσε με στέλεχος των νεοναζί μέχρι και το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος συνομιλούσε με τον δολοφόνο.

“Προκύπτει ότι ο εξ’ απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει εδώ και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον δολοφόνο. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα”, είπε ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης.

Η δήλωση Κασιδιάρη: “Προσκομίζω ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλα διέλαθε της προσοχής σας. Υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου μετά το βράδυ της δολοφονίας εμφανίζεται τηλεφωνικός αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμένα στη ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. Πιστώνεται στον Μπαρτζόπουλο Δήμητριο ο οποίος είναι ο εξ’ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά. Έχει τηλεφωνική επικοινωνία 2 μέρες πριν τη δολοφονία (16/9/2013) με πρόσωπο που μετά τη δολοφονία μιλάει με τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Δεν είναι μόνο ότι μίλησε δύο ημέρες πριν. Μίλησε και στις 18/9, 26/9, 28/9 , 2/88/ 3/8/ 5/8 16/9”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί