Επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν για αντιμουσουλμανική ρητορεία

Ρόλο και θρησκευτικού ηγέτη του Ισλάμ φαίνεται ότι διεκδικεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με μήνυμά του στη σύνοδο των επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων των χωρών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Γαλλίας, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τους μουσουλμάνους».

Αναφερόμενος στο θέμα της ισλαμικής τρομοκρατίας, με αφορμή και την τελευταία δολοφονία καθηγητή στη Γαλλία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Όσοι ανησυχούν από την άνοδο του Ισλάμ επιτίθενται κατά της θρησκείας μας επικαλούμενοι τις κρίσεις που οι ίδιοι προκάλεσαν. Οι δηλώσεις ενάντια στο Ισλάμ είναι προσπάθεια των δυτικών πολιτικών να καλύψουν τις αποτυχίες τους». 

Και πρόσθεσε: «Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι έννοιες όπως “γαλλικό ισλάμ”, “ευρωπαϊκό ισλάμ” και “αυστριακό ισλάμ” που ήρθαν στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Η βασική επιδίωξη αυτών των προσπαθειών, των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είναι επικεφαλής, είναι να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους».

Στο μήνυμά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προσπαθεί να παρουσιάσει ένα περισσότερο οικουμενικό προφίλ, ως προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων, είπε επίσης ότι «ως μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουμε πολλές σκληρές δυσκολίες, από τον τρόμο έως την πείνα, από τις εσωτερικές διαμάχες έως τις συνωμοσίες. Δυστυχώς σε πολλές περιοχές μας χύνονται αίμα και δάκρυα». 

Και πρόσθεσε ότι «Ποτέ δεν είναι δυνατόν να δεχτούν μια εικόνα που ο αποθανών και ο δολοφόνος λένε “Αλλαχού Ακμπάρ”. Τα μέλη αυτής της θρησκείας δεν μπορούν ποτέ να κάνουν σφαγές. Εάν σήμερα οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν εθνοτικές και διαμάχες θρησκευτικών δογμάτων από το Ιράκ μέχρι την Υεμένη οφείλεται στο γεγονός ότι απομακρυνόμαστε από το Κοράνι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί