Ακόμα δεν παραδόθηκε και πλημμύρισε το Καπετανάκειο! – Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη (φωτο)

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή και χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις δυο και μισή τα ξημερώματα στην Κρήτη. Στο επίκεντρο των προβλημάτων βρέθηκαν περιοχές πέριξ του Ηρακλείου, αλλά και στον δήμο Χερσονήσου.

Δείτε επίσης:  Live η πορεία της κακοκαιρίας και τα έντονα φαινόμενα στην Κρήτη- Κεραυνοί, καταιγίδες και χαλαζόπτωση (φωτο- βίντεο)

Κακοκαιρία: Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που θα επηρεάσει σημαντικά την Κρήτη

Στο Ηράκλειο η πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε μια απάντληση υδάτων ενώ άλλες τρεις επιχειρήσεις στήθηκαν στην Χερσόνησο. Από την ένταση της χαλαζόπτωσης καταγράφηκαν δυο κοπές δέντρων στο Κοκκίνι Χάνι και το Τομπρούκ, ενώ στην περιοχή των Χανίων που, επίσης, καταγράφηκε έντονο το φαινόμενο της βροχόπτωσης αλλά και χαλαζόπτωση, η Πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε τέσσερις απαντλήσεις και δυο κοπές δέντρων. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με κύριο φαινόμενο εκτός από τη βροχή, την πτώση της θερμοκρασίας.

Προβλήματα σημειώθηκαν και σε περιοχές του Βόρειου Οδικού Άξονα των Χανίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα και έπειτα από συνεννόηση του περιφερειακού διοικητή με τους τοπικούς διοικητές, υφίσταται εγρήγορση, προκριμένου σε μια πιθανή επανάληψη έντονης βροχόπτωσης, να αντιμετωπιστούν άμεσα.νομένων, επαναλαμβάνοντας την οδηγία για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, κυρίως σε περιοχές που συνήθως βρίσκονται στο επίκεντρο πλημμυρών ή σημεία όπως χείμαρροι κλπ.

Τα υπόγεια του σχολικού συγκροτήματος του Καπετανάκειου στην πόλη του Ηρακλείου πλημμύρισαν. Το νερό μπήκε και στις τάξεις, όπως φαίνεται στη φωτογραφίες του Στέφανου Ραπάνη (ImageOnline).

Κι όμως το κτίριο παραδόθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2019 – 2020…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί