Με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης Ηγουμενίδης και Αρναουτάκης

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης Γιώργος Βιδάκης συμμετείχε το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη. 

Στη σύσκεψη, στα γραφεία του ΠΑ.Σ.Α.Π. Κρήτης στο Ηράκλειο,  συμμετείχαν επίσης: ο πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου ανάπηρων πολιτών Χαράλαμπος Γερώνυμος, ο αντιπρόεδρος του νομαρχιακού σωματείου ΑΜΕΑ Ηρακλείου Γιάννης Ζερβάκης, ο γενικός γραμματέας του νομαρχιακού σωματείου ΑΜΕΑ Ηρακλείου Χαράλαμπος Δοξαστάκης η ταμίας του νομαρχιακού τμήματος ΑΜΕΑ Ηρακλείου Χρυσούλα Τόλια και ο ταμίας της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης Παύλος Παπαδάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των παλαιών γραφείων του ΠΑ.Σ.Α.Π. όπως επίσης η ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Περιφερειακής Ομοσπονδίας, ζητήματα για τα οποία η Περιφέρεια Κρήτης θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

Στη συνάντηση δρομολογήθηκαν με θετικό και ουσιαστικό τρόπο τα ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση-βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των παλαιών γραφείων του ΠΑ.Σ.Α.Π., καθώς και η ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Περιφερειακής Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι για τα θέματα αυτά προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις του Νίκου Ηγουμενίδη με τους εκπροσώπους των Ατόμων με Αναπηρία στο Ηράκλειο, ενώ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και στην πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή με τον Περιφερειάρχη – με την θετική ανταπόκριση του Σταύρου Αρναουτάκη και την έμπρακτη δέσμευση να παρέμβει όπου χρειάζεται ώστε ειδικά στην περίοδο της πανδημίας να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

Συνοπτικά, πρόκειται για ζητήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ – μεταξύ αυτών, η συντήρηση και επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, η ανανέωση του στόλου των οχημάτων μεταφοράς ΑΜΕΑ, οι χρηματοδοτικές ανάγκες των συλλόγων-σωματείων και θέματα προσβασιμότητας-προσπελασιμότητας των ατόμων αυτών σε δομές Υγείας.

Ο Πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης και οι εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη και τον βουλευτή Ηρακλείου για την έμπρακτη στήριξη τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί