Ο Μητσοτάκης και τα fake stories του

Του Γιώργου Δημητρίου

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα fake news, η ακροδεξιά και η αποτυχία του σχεδίου Τσιόδρα; H απάντηση είναι ότι το κοινό τους σημείο είναι η κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

Είναι δομημένη στα πρότυπα του κ.Ερντογάν, έλεγχος των ΜΜΕ με χρήμα ή με πόλεμο, χειραγώγηση της κοινής γνώμης, από τα fake news πέρασε στα fake story.Φτιάχνει 5-10 ιστορίες(πχ νόμος και τάξη, η φύλαξη των συνόρων στον Εβρο, τους μακεδονομάχους, τον Πετσίτη, Μανόλο κλπ) και τις οποίες ανασύρει κάθε φορά που έχει την ανάγκη να καλύψει τις αποτυχίες της κυβέρνησης σε όλα τα ζητήματα.

Ο,τι κάνει ο Ερντογάν με τη ”γαλάζια πατρίδα”, φτιάχνει ένα fake story το οποίο με ένα τρελό επικοινωνιακό ”στρες” το οποίο επιβάλλει και το κάνει πιστευτό στους ακροδεξιούς  οπαδούς του.

Δείτε ότι ο τρόπος επικοινωνίας είναι ακριβώς ο ίδιος και το fake news μετατρέπεται σε fake story το οποίο γίνεται πολιτικό εργαλείο.(πχ ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα λέει στην αρχή της σεζόν ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο. Κατόπιν όταν αυτή κατακτήσει το πρωτάθλημα το  παίρνει με την αξία της!)

Αυτή είναι ακροδεξιά προπαγάνδα, είναι τρόπος ζωής πολιτικών ”τραμπούκων” και καθιερωμένη πλέον συμπεριφορά.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Ευτυχώς η δικαιοσύνη τιμώρησε τη Χρυσή Αυγή, όμως μας έμειναν τα ”χρυσά αυγά” οι ακροδεξιοί που δεν θα συνεργαζόταν ποτέ ο κ.Καραμανλής και τώρα φιγουράρουν σε κυβερνητικά έδρανα ενώ στη βουλή υπερβαίνουν τους 50 βουλευτές κατά τη γνώμη μου.

Ακροδεξιά: ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα δεξιά πολιτικά και θρησκευτικά κινήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι πιο ακραία από το γενικό συντηρητισμό.

Στην Ελλάδα η ακροδεξιά αποτελείται απο 2 ελαφρώς αλληλοκαλυπτόμενες σφαίρες.

Η μία είναι το λευκό Ελληνικό υπέρμαχο κίνημα που περιλαμβάνει τους ναζιστές, τους ρατσιστές και την απόλυτη  δεξιά (πχ πιο δεξιά μόνον… ο τοίχος).

Στην άλλη σφαίρα υπάρχουν αντικυβερνητικά εξτρεμιστικά κινήματα, οι ”πολιτοφύλακες” και γενικά αυτοί που αυτοαποκαλούνται περισσότερο ”πατριώτες” από τους άλλους. (Υπό την έννοια αυτήν έγινε ο υπολογισμός του αριθμού των βουλευτών)

Η ακροδεξιά έχει επίδραση στην εξωτερική πολιτική (βλέπε τον Εβρο) και την υπεράσπιση των συνόρων, η οποία όμως υπεράσπιση δεν συνεχίστηκε με την ίδια ”επιτυχία” στα θαλάσσια σύνορά μας και ούτε στην Κύπρο φυσικά.

Φτιάξαμε και εμείς fake story στον Εβρο όπως ο Ερντογάν για τη γαλάζια πατρίδα. Μόνο που αυτός δεν αρκείται στην επικοινωνιακή ψηφοθηρία όπως οι δικοί μας ακροδεξιοί.

(Δείτε 4 συμβουλές για να αποφεύγετε τα fake news και τα fake stories,Christina Nagler Harvard Division of continuing education,1/23/2017, 4 TIPS TO AVOIDE FAKE STORIES)

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΣΙΟΔΡΑ

Ο εξαίρετος αυτός επιστήμονας ίσως άθελά του έπεσε θύμα από τη χειραγώγηση που επέβαλε η κυβέρνηση δυστυχώς και στην επιστήμη.

Η αγγλική εκπαίδευση μου εξ’ αρχής με ώθησε να ακούσω τις γνώμες 2 Ελλήνων επιστημόνων του κ. Ιωαννίδη από το Stanford University και του κ.Κουρέτα απο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η ποιοτική σύγκριση της επιστήμης με ”οδήγησε” να σκεφτώ κυνικά ότι τα λεγόμενα των κ.Τσιόδρα-Σύψα κλπ καθ’ όλα σεβαστά. Αλλά πρόκειται για καθηγητές στο νούμερο 700-751 της διεθνούς κατάταξης, ενώ το Stanford νούμερο 2 έως 8.

Η βαρύτητα των απόψεων Ιωαννίδη ήταν σημαντικότερη για εμένα γιατί αντικειμενικά ο κ. Ιωαννίδης είναι εκεί που είναι και δεν επελέγει να είναι πχ ο κ.Μαγιορκίνης ή οποιοσδήποτε άλλος. Στην Αμερική δεν γίνεσαι καθηγητής με ”σπρωξιμο’.’ (Δεν υπονοώ κάτι για τους αναφερόμενους)

Ο κ.Κουρέτας που δεν είναι σε Αμερικανικό ΑΕΙ, αλλά σε πανεπιστήμιο ακόμη χαμηλότερης κατάταξης από το ΕΚΠΑ, είναι ο μοναδικός Έλληνας επιστήμονας μέλος της ακαδημίας των ΗΠΑ.

Δικαιώθηκαν οι απόψεις τους κατά μήκος και κατά πλάτος. Ενώ απέφυγε την κομματικοποίηση της επιστήμης που ακόμη επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ο κ.Χαρδαλιάς εξέθεσε τον κ.Τσιόδρα ακόμη περισσότερο όταν με τα τηλεοπτικά σποτ της κυβέρνησης, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυριζόταν ότι ανακάλυψαν καινοτόμους επιστημονικούς τρόπους διαχείρισης της πανδημίας. Έτοιμοι για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό υπονοούσαν! (Εκτέθηκε ο κ.Τσιόδρας επιστημονικά για την προνομιακή αντιμετώπιση της Εκκλησίας από την εξαίρεση μέτρων)

Γι αυτό είναι εξαφανισμένος ο κ.Τσιόδρας… Επηρεάστηκε κομματικά και πληγώθηκε το επιστημονικό του γόητρο εντός Ελλάδας.

”Να είστε προσεκτικοί όταν αναφέρετε ερευνητικά ευρήματα από ”πρωτότυπες” ή ακαδημαϊκές εργασίες που δεν έχουν δημοσιευθεί. Αυτά τα έγγραφα δεν έχουν υποβληθεί σε αξιολόγηση”. Τάδε έφη, Marc Lipsitch ,επικεφαλής επιδημιολόγος του Χάρβαρντ.

Και συνεχίζει στις οδηγίες προς τους επιδημιολόγους: ξεχωρίστε τι είναι αληθινό, τι είναι γνώμη και τι είναι πολιτική κερδοσκοπία….Το ότι είστε επιδημιολόγοι δεν σας καθιστά αυτόματα ειδικούς σε κάθε θέμα πχ μάσκες.”

Ο νέος ιός κύριοι Τσιόδρα, Σύψα, Μαγιορκίνη, δεν δικαιολογεί τις αντιφάσεις για την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας ή μη, και τα αντιφατικά μέτρα  στην αρχή της πανδημίας αλλά και τώρα.

Δεν δικαιολογεί τις διακρίσεις στις εκκλησίες στα σχολεία και αλλού, η επιστήμη των κυρίων Κουρέτα και Ιωαννίδη από την αρχή ήταν ανεπηρέαστη και δεν άλλαξε μέχρι τώρα. Είχαν χαρακτηρίσει τα lockdown υπερβολικά και καταστροφικά και τις συγκρίσεις επιδημιολογικών στοιχείων που παραθέτατε δημοσίως για τις επιδόσεις των κρατών στη διαχείριση της πανδημίας, ως υποκειμενικά. 

Δεν αναφέρατε ποτέ ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να συγκρίνεται για το θέμα του κορωναϊού με κράτη ομοίων γεωγραφικών χαρακτηριστικών, πχ Βαλκάνια, και όχι με την κεντρική Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει το μισό πληθυσμό της  με μεγάλη πληθυσμιακή πυκνότητα στην Αττική, αλλά ο άλλος μισός πληθυσμός έχει συντελεστή πυκνότητας 5 φορές μικρότερο από το Βέλγιο με το οποίο κάνατε διαρκώς άστοχες συγκρίσεις.

Παρόλα αυτά, αλλά και άλλα μήλα με πορτοκάλια, έδωσαν το δικαίωμα στον άσχετο κ.Χαρδαλιά να υπονοεί ότι θα εξάγει τεχνογνωσία στον άλλο απολίτιστο κόσμο. (Γελοιότητα)

Ζούμε την εποχή της ακροδεξιάς κομματικοποίησης των πάντων με επικίνδυνες προεκτάσεις τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στα εθνικά θέματα. Ο ”μύλος” της ακροδεξιάς προπαγάνδας αλέθει και την ήδη κομματικοποιημένη επιστήμη στην Ελλάδα (πλην εξαιρέσεων, πχ Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Όλο και περισσότερο η κυβέρνηση ”μοιάζει” με την εθνικιστική κυβέρνηση Ερντογάν στα fake stories, στην επιβολή της προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης, στο λαϊκισμό, στο Νεποτισμό και φυσικά στην άλωση του κράτους.

ΥΓ. Ποια είναι η εγκληματική οργάνωση που έβαλε τη βόμβα στον Κωνσταντινέα, κτύπησε με σφυρί στο κεφάλι τον Τζήλο; Αυτή που ευθύνεται για τους 10 νεκρούς του Noor one, για τους 3 τόνους ηρωίνης και για τους παραιτηθέντες δικαστικούς; 790 νεκρούς έχει η χώρα κάθε χρόνο από ναρκωτικά κ. Μητσοτάκη, μας πληροφόρησε το ΚΕΘΕΑ….Λέξη δεν άκουσα..

ΥΓ 2. Μετά τους χρυσαυγίτες, δεν έχουμε άλλες εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα; Η μεγάλη εγκληματική οργάνωση είναι αυτή που κατασπαταλά τους οικονομικούς και τους φυσικούς πόρους της χώρας, ενώ ταπεινώνει τους εργαζόμενους. Δεν επιθυμώ το κομμουνιστικό καθεστώς, επιθυμώ ποιοτική αναβάθμιση του υφιστάμενου καθεστώτος, σε παραγωγικό και ανταγωνιστικό φιλελεύθερο και όχι ακροδεξιά καθοδηγούμενο και χειραγωγούμενο κράτος. ΕΥΡΩΠΗ και όχι ΤΟΥΡΚΙΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί