Επειδή ο δεξιούλης του συστήματος έπαθε “αμνησία”, ας του θυμίσουμε τα βίντεο

  • 307
  •  
  •  
  •  
  •  
    307
    Shares

Το απόσπασμα είναι από τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Ν. Χατζηνικολάου (ο οποίος είναι εξαιρετικά νωθρός όταν έχει Μητσοτάκη, αλλά… αγριεμένος, όταν έχει Τσίπρα):

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ορισμένες φορές, και η διατύπωση δημοσίως κάποιων προτάσεων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακριβώς για να ακούει όπως είπατε χαρακτηριστικά και ο Τούρκος απέναντι, ενισχύει την αποτροπή. Ενισχύει τη θέση της χώρας και ενισχύσει και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες του πρωθυπουργού.

Μακάρι να είχα κι εγώ μια τέτοια αντιπολίτευση όταν διαπραγματευόμουν και να μην είχα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να βγαίνουν και να λένε «εμπιστεύομαι περισσότερο τον Ερντογάν απ’ ό,τι τον Τσίπρα».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ποιος το είπε αυτό; Το είπε αυτό βουλευτής;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το είχε πει ο κ. Σταμάτης τότε, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν το θυμάμαι.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Τα θυμόμαστε όλοι αυτά, τα γνωρίζουν οι ακροατές σας.

ΚΙ επειδή λοιπόν ο Χατζηνικολάου… δεν θυμάται (κάνε μας τη χάρη…) ας του θυμίσουμε:

Πάμε μια ακόμα φορά για να θυμηθούμε τους Έλληνες πολιτικούς που στήριζαν τον Ερντογάν, όταν από την ελληνική πλευρά υπήρχε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Για να αποδειχτεί πόσο τυχοδιωκτική ήταν η στάση των στελεχών του σημερινού κυβερνητικού κόμματος της ΝΔ και τότε αντιπολιτευόμενου. Ακόμα και τον προκλητικό γείτονα στήριζαν στα εθνικά θέματα, αρκεί να κάνουν αντιπολίτευση!

Η ΝΔ ήταν ακόμα αντιπολίτευση, ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του προκαλούσαν και τότε όπως και τώρα σαν “χωροφύλακες” της περιοχής, αλλά ο τότε γραμματέας της ΝΔ και σήμερα υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για τις τουρκικές προκλήσεις χρέωνε την ευθύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα! Προσέξτε, όχι γιατί απαντούσε με λάθος πολιτική (αυτό προφανώς θα μπορούσε να το ισχυριστεί, ως πολιτική κριτική) αλλά επειδή, για τον κ. Αυγενάκη, η Ελλάδα τροφοδοτούσε την ένταση με την Τουρκία! Ακριβώς όπως το έλεγε και το λέει ο Τούρκος πρόεδρος, τον οποίο ασφαλώς πίστευε και δικαιολογούσε ο Αυγενάκης!

Δείτε: Όταν ο Αυγενάκης έλεγε πως η Ελλάδα, με κυβέρνηση Τσίπρα, προκαλούσε την Τουρκία και τον Ερντογάν! (βίντεο)

Ναι, αυτή, με ξεκάθαρο τρόπο, ήταν η άποψη που εξέφραζε μέσω της ΕΡΤ ο κ. Αυγενάκης! Από τότε η φράση του έμεινε σαν… “βάστα γερά Ερντογάν”, ώστε να φανεί πόσο αντεθνική άποψη κατέθεσε, μόνο και μόνο για να κάνει κομματική αντιπολίτευση σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα.

Δείτε την εξοργιστική δήλωση που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2018 και προκάλεσε σάλο στα social media, καθώς, ως γνωστόν, η ελληνική δημοσιογραφία στο μεγάλο της μέρος, σιωπά στα νεοδημοκρατικά (από την εποχή της αντιπολίτευσης) ξεπουλήματα και τις προκλητικές πολιτικές…

Ενώ περίπου την ίδια περίοδο, κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Σκάι στον Γ. Αυτιά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης μεταξύ άλλων, δήλωσε σε σχετική ερώτηση της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν, από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί